Πρωτοβουλίες για την προσέλκυση επισκεπτών από την Κίνα

Αδελφοποιήθηκαν τα Γεωπάρκα Λέσβου και Χονγκ Κονγκ!

06/05/2014 - 14:52

Με μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση μεταξύ του Γεωπάρκου Λέσβου και του Γεωπάρκου Χονγκ Κονγκ από την Κίνα.

Με μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση μεταξύ του Γεωπάρκου Λέσβου και του Γεωπάρκου Χονγκ Κονγκ από την Κίνα, η οποία ανοίγει σημαντικές δυνατότητες στους τομείς της επιστημονικής συνεργασίας και της εκπαίδευσης, αλλά και του τουρισμού.

Τη συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ο διευθυντής του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ, Alan Chi Kong Wong, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητής Νικόλαος Ζούρος.

Η υπογραφή της συμφωνίας συνεργασίας υπενθυμίζεται ότι έγινε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησαν από 30 Απριλίου έως 4 Μαΐου στη Λέσβο κυβερνητική αντιπροσωπεία και στελέχη του Γεωπάρκου τού Χονγκ Κονγκ.

Στη σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Δημαρχείο Λέσβου, συμμετείχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Λέσβου, Χρήστος Κορδώνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Θράσος Καλογρίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων, Γιάννης Σαμιώτης, ο εκπρόσωπος του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο Νικόλαος Ζούρος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Ηλίας Βαλιάκος.

Οι τομείς συνεργασίας
Η συμφωνία που υπογράφηκε, αφορά στη διευκόλυνση και προώθηση των ανταλλαγών επισκέψεων και της ανταλλαγής επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένης της εμπειρίας και τεχνογνωσίας στη διατήρηση, τη διαχείριση, την αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού και την αξιοποίηση των γεωλογικών πόρων.

Επίσης, στοχεύει στη διευκόλυνση και προώθηση της συνεργασίας στους τομείς της έρευνας, στην αμοιβαία βοήθεια για την προώθηση των δραστηριοτήτων κάθε Γεωπάρκου και στην ανάπτυξη νέων τομέων συνεργασίας που συμφωνούνται από κοινού από τους συμμετέχοντες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey