Στη Λέσβο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος

Παρουσίαση βιβλίου «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων»

30/04/2014 - 14:58

Στη Λέσβο θα βρίσκεται από σήμερα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, για την παρουσίαση βιβλίου που διοργανώνει η περιφερειακή παράταξη «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη Λέσβο θα βρίσκεται από σήμερα το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, για την παρουσίαση βιβλίου που διοργανώνει η περιφερειακή παράταξη «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Μ. Γλέζος, υποψήφιος ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» του πανεπιστημιακού και πρώην δημάρχου Σπύρου Τζόκα.

Για το ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Εύμαρος», θα μιλήσει επίσης ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση, ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας και ο υπεύθυνος των εκδόσεων Πέτρος Κακολύρης. Τη συζήτηση για το βιβλίο που κυκλοφορεί με την υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5», θα συντονίσει ο διευθυντής του, Κώστας Αρβανίτης.

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης ήταν ένας από τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά τού 1944. «Ο Σουκατζίδης αρνήθηκε να του χαρίσουν τη ζωή με αντάλλαγμα να πάρει τη θέση του άλλος κρατούμενος, πραγματοποιώντας έτσι την υπέρτατη θυσία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey