Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στη Λέσβο

Άλλες 50 αφίξεις χθες το πρωί

27/04/2014 - 05:30

Σαράντα τρεις παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Πλωμαρίουν.Λέσβου.

Σαράντα τρεις παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Πλωμαρίουν.Λέσβου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε το Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο περιπολούσε στην ν. Λέσβο, για ύπαρξη ύποπτης λέμβου στην ανωτέρω περιοχή. Με τον κατάπλου του στο σημείο, εντόπισε μία φουσκωτή λέμβο χωρίς μηχανή και  με ικανό αριθμό επιβαινόντων, να βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω εισροής υδάτων.

Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης από το πλήρωμα του πλωτού Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς, με την περισυλλογή όλων των μεταναστών και τη μεταφορά τους στο λιμένα Πλωμαρίου.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν από στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων ενώ η λέμβος τους βυθίστηκε.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

Επτά στον Κόρακα

Επτά παράνομοι μετανάστες περισυνελέγησαν και συνελήφθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, στην θαλάσσια περιοχή «ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑΣ» ν.Λέσβου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή από πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος με επιβαίνοντες τους επτά (07) μετανάστες, οι οποίοι, στη θέα του περιπολικού κατέστρεψαν τη λέμβο και βυθίστηκε. Άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης από το πλήρωμα του πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με αποτέλεσμα την ασφαλή περισυλλογή όλων των μεταναστών.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey