Με προεκλογικές προεκτάσεις και κατηγορίες με φόντο τις δημοτικές εκλογές

Καβγάς για τα στέγαστρα σε Μύρινα και Κότσινα

24/04/2014 - 15:16

Το θέμα της διαχείρισης του Ρωμαίικου Γιαλού και του Κότσινα, κυρίως ως προς το ζήτημα που προέκυψε με τα στέγαστρα στις καφετέριες και τις ταβέρνες.

Το θέμα της διαχείρισης του Ρωμαίικου Γιαλού και του Κότσινα, κυρίως ως προς το ζήτημα που προέκυψε με τα στέγαστρα στις καφετέριες και τις ταβέρνες, έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες θέμα έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ δύο συνδυασμών, αυτού του Δημήτρη Μπουλώτη και του συνδυασμού των Δημήτρη Μαρινάκη και Σαράντη Πανταζή.

Οι τελευταίοι κατηγορούν το συνδυασμό του Δημήτρη Μπουλώτη και κυρίως μέλη της «Ανεμόεσσας» που είναι υποψήφιοι με το συγκεκριμένο συνδυασμό, ότι βρίσκονται πίσω από τις καταγγελίες και τους ελέγχους στους οποίους προχώρησε παραμονές του Πάσχα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Άμεσα, η «Ανεμόεσσα» εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι στο θέμα της ύπαρξης στεγάστρων δεν έχει ουδέποτε εναντιωθεί. «Η άποψή μας είναι ότι ο Δήμος οφείλει να διαχειριστεί τα όποια προβλήματα προκύψουν από την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, με δικές του δαπάνες και με γνώμονα τη νομιμότητα, τη διαφύλαξη του αρχιτεκτονικού χαρακτήρα του δρόμου και τις προφανείς λειτουργικές ανάγκες των επιχειρηματιών», τονίζει.

Μετά τα όσα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα, χθες ο συνδυασμός του Δημήτρη Μπουλώτη προχώρησε σε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για προσπάθεια κύκλων να διασπείρουν ψευδείς φήμες σχετικά με τις προθέσεις του συνδυασμού «Η Λήμνος διεκδικεί», σε ό,τι αφορά σε συγκεκριμένα θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης του Ρωμαίικου ή των ανεμογεννητριών.

«Κατανοούμε ότι όσοι έχουν μάθει άλλα να λένε σε κλειστές συσκέψεις και άλλα μπροστά στον κόσμο, όσοι έχουν συνηθίσει να προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον έναντι του κοινού καλού, όσοι κρύβονται στο σκοτάδι της νύχτας και όχι στο φως της ημέρας, αδυνατούν να κατανοήσουν τη δύναμη της αλήθειας, την ειλικρίνεια των προθέσεων, τη συλλογική προσπάθεια για το κοινό αύριο», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο συνδυασμός του Δημήτρη Μπουλώτη.

Σ' ό,τι αφορά στα συγκεκριμένα θέματα, οι θέσεις του συνδυασμού- όπως αναφέρουν - «είναι ήδη δημόσια γνωστές και μέσα από τις τοποθετήσεις του επικεφαλής Δημήτρη Μπουλώτη. Έχουν αυτές καμμία σχέση με τα διασπειρόμενα ψεύδη;», ενώ υποστηρίζουν ότι ματαίως κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από το διακύβευμα των εκλογών, που είναι τα τεράστια προβλήματα που βασανίζουν το νησί της Λήμνου, με κύρια ευθύνη της κεντρικής εξουσίας.

Kαι επίθεση...
Στη συνέχεια, εξαπολύουν επίθεση σε όλους αυτούς που βρίσκονται απέναντί τους, τονίζοντας: «Πού ήταν οι κύριοι αυτοί όταν οι κάτοικοι της Λήμνου παλεύαμε να αποκρούσουμε τα κρατικά μέτρα πλήρους υποβάθμισης του νησιού μας; Τους είδε κανένας στις κινητοποιήσεις για τη συγκοινωνία, το Νοσοκομείο, την Εφορία;

Μήπως μπορούν να μας θυμίσουν τις απόψεις τους για την καταστροφική επένδυση Ιberdrola - Ρόκας; Ποια η θέση τους για το ακτοπλοϊκό; Πόσο βοήθησαν από θέσεις ευθύνης την παραγωγική ανασυγκρότηση των αγροτών; Πώς θα μας πείσουν οι απόντες ότι αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, θα παλέψουν για τη λύση των προβλημάτων;».

Απευθυνόμενοι στους πολίτες, τονίζουν ότι θα πρέπει αυτοί ν' αναλογιστούν «ποιοι συμμετείχαν στους αγώνες όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι έδωσαν λύσεις σε προβλήματα, ποιοι εγγυώνται μια αξιόπιστη πορεία αύριο και μπροστά στην κάλπη ας απαντήσουν κατάλληλα στους ανώνυμους απόντες διασπορείς φημών».

Τέλος, αναφέρουν ότι και μετά τις 19 Μαΐου «θα εξακολουθούν ως δημοτική αρχή με δήμαρχο Λήμνου το Δημήτρη Μπουλώτη να παλεύουν για το αύριο του νησιού. Να λειτουργούν πάντα στο φως, χωρίς διακρίσεις, χωρίς μικροψυχία, χωρίς θεσιθηρία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey