Ισχνή τουριστική κίνηση το Πάσχα

Φτωχός συγγενής η Λέσβος

23/04/2014 - 14:50

Μικρός ήταν ο αριθμός των επιπλέον επισκεπτών που δέχθηκε η Λέσβος το Πάσχα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στο νησί για να περάσουν τις μέρες των γιορτών μαζί με συγγενείς και φίλους. Η Λέσβος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί πασχαλινός τουριστικός προορισμός.

Μικρός ήταν ο αριθμός των επιπλέον επισκεπτών που δέχθηκε η Λέσβος το Πάσχα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήρθαν στο νησί για να περάσουν τις μέρες των γιορτών μαζί με συγγενείς και φίλους. Η Λέσβος απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί πασχαλινός τουριστικός προορισμός. Οι περιορισμένες συνδέσεις με την ηπειρωτική Ελλάδα (ακτοπλοϊκές και αεροπορικές) σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος του ταξιδιού, μειώνουν δραστικά το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Οι εποχές που κρουαζιερόπλοιο από την Κύπρο ταξίδευε προς την Μυτιλήνη τις μέρες του Πάσχα για να φέρει επισκέπτες στον Άγιο Ραφαήλ, αποτελούν πια παρελθόν.

Τον τόνο της τουριστικής κίνησης έδωσε το κρουαζιερόπλοιο «Louis Cristal», που προσέγγισε το λιμάνι της Μυτιλήνης ανήμερα του Πάσχα και έφερε περί τους 600 τουρίστες (μόλις 14 Κύπριοι). Από το τουριστικό γραφείο «Δημάκης Tours», που πρακτορεύει το πλοίο, μας ενημέρωσαν πως οι περισσότεροι από τους επιβάτες του ήταν Έλληνες και η αφετηρία του πλοίου ήταν ο Πειραιάς. Το «Louis Cristal» πραγματοποίησε ένα ταξίδι στα νησιά του Αιγαίου (μεταξύ αυτών η Πάτμος) και στα τουρκικά παράλια, ενώ χθες το πλοίο βρισκόταν στη Κωνσταντινούπολη.

338 Τούρκοι!
Μικρός αλλά αξιόλογος ήταν ο αριθμός των Τούρκων τουριστών που έφθασαν στην Λέσβο από την Μεγάλη Πέμπτη ως την Κυριακή του Πάσχα. Οι 338 Τούρκοι τουρίστες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, επέλεξαν τη Λέσβο προκειμένου να κάνουν σύντομες διακοπές και να γνωρίσουν πώς γιορτάζουν οι κάτοικοι του νησιού το ορθόδοξο Πάσχα.

Οι πληρότητες των πλοίων της ακτοπλοΐας την Μεγάλη Βδομάδα, ήταν πάρα πολύ υψηλές. Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη και Μεγάλη Πέμπτη οι πληρότητες στα πλοία έφθασαν στο 100%, δηλώνει στο «Ε» ο κεντρικός πράκτορας της Hellenic Seaways και της Blue Star Ferries στη Μυτιλήνη, Ηλίας Πίκουλος. Βέβαια το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών κατευθύνονταν προς την Χίο, όπου το δέλεαρ του ρουκετοπόλεμου προσελκύει πολλούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τις επόμενες ημέρες και ως την Κυριακή του Πάσχα, δεν πραγματοποιήθηκαν άλλα δρομολόγια.

Την Δευτέρα του Πάσχα, το «Αριάνδη» αναχώρησε από την Μυτιλήνη με 580 επιβάτες και στην Χίο παρέλαβε 1.200. Το ίδιο έγινε και με το «Blue Star Patmos». Στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο κύριος όγκος των επιβατών κατευθύνθηκε προς την Χίο.

Στους 3.684 ανήλθαν οι επιβάτες που ήρθαν στη Μυτιλήνη αεροπορικώς κατά την διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας, ενώ αναχώρησαν 2.457.

Την Μεγάλη Βδομάδα του 2013 είχαν αφιχθεί στην Λέσβο 3.367 επιβάτες και είχαν αναχωρήσει 2.063. Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως η επιβατική κίνηση κατά την διάρκεια της Μεγάλης Βδομάδας στις εσωτερικές αεροπορικές γραμμές, κατάγραψε μια μικρή αλλά αξιόλογη αύξηση της τάξης του 13,2% ή 717 επιβάτες.

Οι αφίξεις από το εξωτερικό ανήλθαν στις 577 και οι αναχωρήσεις στις 92 κατά την διάρκεια της φετινής Μεγάλης Βδομάδας. Αντίστοιχα το 2013 οι αφίξεις ήταν στα 1.668 και οι αναχωρήσεις 575. Η επιβατική κίνηση από το εξωτερικό είναι μειωμένη επειδή πέρυσι το Πάσχα ήταν αργότερα (αρχές Μάη). Τα στοιχεία του Αεροδρομίου Μυτιλήνης δείχνουν πως οι Ευρωπαίοι τουρίστες που φθάνουν στο νησί δεν προτίμησαν να κάνουν Πάσχα στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey