Αγλαΐα Κυρίτση.:

«Το Βόρειο Αιγαίο θα γίνει πέλαγος ειρήνης και συνεργασίας των λαών μας»

23/04/2014 - 01:20

Στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά και στη Δοξολογία που έγινε προς τιμήν των σφαγιασθέντων Χιωτών από τους Τούρκους, τον Απρίλιο του 1822, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη  μεσημέρι, η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση.

Στο Μοναστήρι του Αγίου Μηνά και στη Δοξολογία που έγινε προς τιμήν των σφαγιασθέντων Χιωτών από τους Τούρκους, τον Απρίλιο του 1822, βρέθηκε σήμερα, Τρίτη  μεσημέρι, η υποψήφια περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση. Πρόκειται για το ιστορικό μέρος όπου σε κρύπτη του συγκεκριμένου Μοναστηριού, είχαν καταφύγει γυναικόπαιδα της Χίου για να αποφύγουν τις σφαγές, που όμως τελικά δεν απεφεύχθησαν.

 «Δύο αιώνες μετά τη σφαγή των συμπατριωτών μας  από τους Τούρκους, τιμούμε σήμερα τη μνήμη τους, τιμούμε τους νεκρούς της Επανάστασης του 1821. Σήμερα δύο αιώνες μετά, οι σύγχρονοι Έλληνες αντιστέκονται στους σημερινούς δυνάστες τους. Την γνωστή Τρόικα. Δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία συνεχίζεται. Στις 18 του Μάη, το Βόρειο Αιγαίο θα γίνει πέλαγος Ειρήνης και Συνεργασίας των λαών μας», δήλωσε μετά την έξοδό της από τον ναό η Αγλαΐα Κυρίτση.

Χθες, Δευτέρα του Πάσχα, η επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου – Ψαρών -Οινουσσών Μάρκο, ανταλλάσσοντας απόψεις για το έργο υποστήριξης των απόρων του νησιού. Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε την Αγλαΐα Κυρίτση για το χριστιανικό έργο της Μητρόπολης, τα γεύματα αγάπης σε άπορους κατοίκους του νησιού, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας, για την οικονομική ενίσχυση δομών και φορέων καθώς και για το γενικότερο πνευματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο της. Εξέφρασε επίσης την άποψη της Μητρόπολης για την προστασία, ανάδειξη και ορθή  εκμετάλλευση των βυζαντινών μνημείων και άλλων θρησκευτικών τόπων του νησιού, ζητώντας τη συνέργεια της Περιφέρειας, καθώς η υλοποίησή τους θα μπορούσε να  συμβάλλει -μεταξύ άλλων-  στην οικονομική αναζωογόνηση της Χίου. Τέλος αφού συμφώνησαν για την ανάγκη να υπάρξει στενή συνεργασία της Περιφέρειας με τη Μητρόπολη από την επόμενη μέρα των εκλογών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχήθηκε «καλή δύναμη» στην υποψήφια περιφερειάρχη.

Μετά τη συνάντηση της με τον Μητροπολίτη, η Αγλαΐα Κυρίτση περιόδευσε στα χωριά της Χίου, Θολό Ποτάμι, Καλλιμασιά, Κοινή, και Παγίδα.

Παραβρέθηκε στο Πανηγύρι που είχε διοργανωθεί στη Διδύμα, και στο Βουνό, ανταλλάσσοντας ευχές με τους κατοίκους. Το βράδυ της Δευτέρας το αφιέρωσε στους φίλους και συμπατριώτες της στα Νένητα, τόπο καταγωγής της μητέρας της, όπου βρίσκεται και το πατρικό της σπίτι.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey