Προετοιμασία ΠΙΚΠΑ ενόψει Πάσχα

17/04/2014 - 21:16

Υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι εθελοντές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στις κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ. 

Υπ’ ατμόν βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι εθελοντές που έχουν αναλάβει τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στις κατασκηνώσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ. Τα μέλη του Δικτύου Εθελοντικών Οργανώσεων «Το Χωριό του Όλοι Μαζί» προσπαθούν συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, να προετοιμαστούν για τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Οι εκτιμήσεις των εθελοντών στηρίζονται καταρχήν στην αυξημένη ροή αφίξεων από τα απέναντι παράλια τις τελευταίες ημέρες με πιθανότερη εξέλιξη την περαιτέρω ένταση του φαινομένου τις επόμενες μέρες. Το δεύτερο στοιχείο που κάνει τους εθελοντές να είναι πεπεισμένοι πως θα χρειαστεί να συμβάλουν είναι το γεγονός πως το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, είναι ασφυκτικά γεμάτο με πάνω από 100 άτομα να παραμένουν εκεί, όπως επίσης γεμάτα είναι και τα κρατητήρια σε όλα τα αστυνομικά τμήματα του νησιού. Επιπλέον τις ημέρες των εορτών δε θα έχει ακτοπλοϊκό δρομολόγιο προς Πειραιά με το επόμενο να φεύγει τη Δευτέρα του Πάσχα το βράδυ.

Με βάση λοιπόν τις συνθήκες που περιγράφηκαν, οποιαδήποτε νέα άφιξη μεταναστών σημαίνει ότι υποχρεωτικά πρέπει να γίνουν απελευθερώσεις από το Κέντρο Κράτησης και από τα κρατητήρια προκειμένου να χωρέσουν οι νεοαφιχθέντες μετανάστες. Το πρόβλημα είναι όμως ότι όσοι απελευθερωθούν, πρέπει να διανυκτερεύσουν στο νησί, αφού δεν θα έχει πλοίο για να ταξιδέψουν στον Πειραιά. Λύση θα κληθεί να δώσει για άλλη μια φορά το ΠΙΚΠΑ, που κατά τη συνήθη τακτική, φιλοξενεί τους μετανάστες μέχρι την αναχώρησή τους.

Οι εθελοντές προσπαθούν να είναι όσον το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι ξέροντας ότι τις ημέρες εκείνες είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προμήθειες τις ημέρες του Πάσχα. Χθες, όπως μας πληροφόρησαν, ομάδα εθελοντών θα μετέβαινε στην Καλλονή, παραλαμβάνοντας σημαντική ποσότητα τροφίμων από τον Ιερέα Στρατή Δήμου και τα μέλη της ΜΚΟ «Αγκαλιά».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey