Αξιέπαινο το έργο του καλλονιάτικου συλλόγου

Βοήθεια ζητά το «ΣιτίΖω»

17/04/2014 - 21:11

Μία αξιέπαινη προσπάθεια λαμβάνει χώρα εδώ και 11 σχεδόν χρόνια στην Καλλονή, στην οποία αξίζει να συνδράμει ο καθένας και η καθεμιά. 

Μία αξιέπαινη προσπάθεια λαμβάνει χώρα εδώ και 11 σχεδόν χρόνια στην Καλλονή, στην οποία αξίζει να συνδράμει ο καθένας και η καθεμιά. Με τη συμμετοχή πολλών πολιτών που θέλησαν να ανακουφίσουν τους μοναχικούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι σιτίζονται σε καθημερινή βάση από την «Εστία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Σίτισης Καλλονής - ΣιτίΖω» έγινε το 10ο Πασχαλινό Παζάρι του Συλλόγου την περασμένη εβδομάδα στο ξενοδοχείο «Kalloni Bay». Παρόλ’ αυτά οι ανάγκες σε τρόφιμα δεν καλύπτονται ποτέ, γι’ αυτό το «ΣιτίΖω» απευθύνει έκκληση μέσω της εφημερίδας μας για την προσφορά τροφίμων απ’ τις σοδειές, τους μπαξέδες και ό,τι περισσεύει στον καθένα, για να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο.

«Δεν πρέπει πια να πετάμε τίποτα. Υπάρχουν άνθρωποι που τα έχουν απόλυτη ανάγκη», ανέφερε στο «Ε» η πρόεδρος του Συλλόγου, Μυρσίνη Σκιαδέλλη, η οποία επεσήμανε ότι υπάρχει ανάγκη σε ρύζι, ρεβίθια, φασόλια, σάλτσες και γάλα. Παράλληλα ευχαρίστησε τον διευθυντή Γεώργιο Στυλιανού και το προσωπικό του ξενοδοχείου για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο τους.

Η Εστία του «Σιτίζω» ιδρύθηκε στην Καλλονή το 2009 με σκοπό την υλική και ηθική υποστήριξη αδύναμων ατόμων στο Δήμο μας, κυρίως ηλικιωμένων. Οι εθελόντριες και οι εθελοντές του όμως έχουν ξεκινήσει το έργο τους από το 2003 και όλα αυτά τα χρόνια διανέμουν καθημερινά μαγειρεμένο φαγητό σε 25 άτομα που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους σε όλο το λεκανοπέδιο της Καλλονής, στη Φίλια και το Σκαλοχώρι.

«Ο Σύλλογός μας συνεχίζει το έργο που άρχισε μια εθελοντική ομάδα 50 περίπου ατόμων στις αρχές του 2003, και στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια αποκλειστικά στις εθελοντικές προσφορές συμπολιτών μας που αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της ύπαρξής του» ανέφερε στο «Ε» η κ. Σκιαδέλλη. Εκτός από τα τρόφιμα, ο Σύλλογος ζητά και λάδι για να παρέχει στους τρόφιμους, ενώ επισημαίνει ότι προτιμά να μοιράζει τρόφιμα και φαγητό, παρά να δίνει ή να δέχεται χρήματα, λόγω της δυσκολίας των καιρών που έχει επιφέρει η κρίση.

Όσοι μπορούν να συνδράμουν, ας επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22530 22380, 22530 22158 και 22530 22948.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey