Σε αρχαιολογικούς χώρους μαζί με Αθανασίου

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Λέσβο

17/04/2014 - 16:27

Επίσκεψη στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου, πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Επίσκεψη στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου, πραγματοποίησε χθες ο Αμερικανός πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

Ο κ. Πιρς έφτασε το πρωί στο νησί και συνοδευόμενος από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, πραγματοποίησε τις προγραμματισμένες επισκέψεις του. Να σημειωθεί πως εκτός από τη συνοδεία του πρέσβη, για τη μεταφορά του είχε μεταφερθεί και ένα αυτοκίνητο τύπου τζιπ από την Αθήνα, ενώ πολυπληθής ήταν και η αστυνομική δύναμη που τον συνόδευε.

Ο Αμερικανός πρέσβης δηλώνει λάτρης της Ελλάδας, την οποία γνώρισε για πρώτη φορά πριν από 42 χρόνια ως φοιτητής Κλασσικών Σπουδών το 1961 κι έκτοτε την επισκέφτηκε πολλές φορές.

Μιλά άπταιστα ελληνικά και με την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε δηλώσει πως θα προσπαθούσε να δει από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η χθεσινή επίσκεψη στη Λέσβο και τα μνημεία της.

Αρχαία και ουζάκι
Λίγο μετά την άφιξή του, ο κ. Πιρς επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στη συνέχεια τον αρχαιολογικό χώρο των Μέσων και το Κάστρο του Μολύβου. Πριν την αναχώρησή του από την περιοχή, είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικές νοστιμιές μαζί με ένα ουζάκι σε ταβέρνα στο λιμάνι του Μολύβου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πιρς είναι διπλωμάτης με υπηρεσία 30 ετών και με μεγάλη εμπειρία στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία, Ιερουσαλήμ, Ρώμη κ.ά.), ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ξένος ανταποκριτής για σχεδόν μια δεκαετία πριν από την ένταξή του στο Διπλωματικό Σώμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey