Εκτός ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης ο Ηρακλής Κουντουρέλλης

H Β. Βουγέλη Αντώνα υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λέσβου

17/04/2014 - 14:41

Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιητικές εγκυκλίους του Καλλικράτη προέκυψε το ασυμβίβαστο της ιδιότητάς του Ηρακλή Κουντουρέλλη (μέχρι τώρα ορισμένος υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης Λέσβου με τη Λαϊκή Συσπείρωση) ως Διευθυντή στη Γραμματεία Πολιτισμού της Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποψηφιότητά του σε οποιοδήποτε θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιητικές εγκυκλίους του Καλλικράτη προέκυψε το ασυμβίβαστο της ιδιότητάς του Ηρακλή Κουντουρέλλη (μέχρι τώρα ορισμένος υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης Λέσβου με τη Λαϊκή Συσπείρωση) ως Διευθυντή στη Γραμματεία Πολιτισμού της Γ.Γ. του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την υποψηφιότητά του σε οποιοδήποτε θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Eκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ανακοινώνουμε  ότι ο μέχρι πρότινος  υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης της Λέσβου με τη Λαϊκή Συσπείρωση δεν έχει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τις προαναφερόμενες εγκυκλίους θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί προ 18 μηνών από την υπηρεσία αυτή. Για το λόγο αυτό σήμερα ανακοινώνουμε ότι στη θέση του Ηρακλή Κουντουρέλλη  υποψήφια Αντιπεριφεριάρχης για τη Λέσβο με τη Λαϊκή Συσπείρωση ορίζεται η Βασιλική Βουγέλη Αντωνα (συνταξιούχος υγειονομικός υπάλληλος του ΙΚΑ, μέλος του Δ.Σ της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου), είναι 54 χρονών και ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Δήλωση Ηρακλή Κουντουρέλλη

Διαπιστώνεται ότι με την παράγραφο (δ) του άρθρου 117 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α), αφαιρείται το δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας στις προσεχείς Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές  από τους υπαλλήλους που άσκησαν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης το τελευταίο 18μηνο (δηλαδή από 18-10-2012) σε οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία που βρίσκεται στα διοικητικά όρια της περιφέρειας όπου είναι υποψήφιοι.

Με βάση αυτή τη διάταξη δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, όπως είχε προαναγγελθεί.

Ομολογώ ότι παρά την μεγάλη διοικητική εμπειρία και γνώση της νομοθεσίας που αποκόμισα από τη σχεδόν 30ετή θητεία μου στη δημόσια διοίκηση, με εκπλήσσει πάντοτε (και συνεχίζει να με εκπλήσσει) δυσάρεστα η ανεξάντλητη εφευρετικότητα του ελληνικού κράτους στο να θέτει «στα μουλωχτά» διάφορα αδικαιολόγητα εμπόδια στην άσκηση των κατοχυρωμένων πολιτικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, χρησιμοποιώντας τις πιο απίθανες και υποκριτικές αιτιολογίες.

Γιατί απίθανο, υποκριτικό και προκατειλημμένο εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων είναι αναμφισβήτητα το σκεπτικό της εν λόγω διάταξης. Θεώρησε άραγε ο νομοθέτης ότι ένας προϊστάμενος διεύθυνσης μιας ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ υπηρεσίας έχει αυτοδίκαια επιρροή και θέση που μπορεί να την αξιοποιήσει αθέμιτα για να πετύχει την εκλογή του; Και είναι τάχα ο προϊστάμενος μιας διεύθυνσης σε θέση να το κάνει αυτό και όχι οι πολιτικοί προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών, αιρετοί και διορισμένοι; Διότι φυσικά κώλυμα εκλογιμότητας δεν υπάρχει για παράδειγμα στην Περιφέρειά μας ούτε για τον Περιφερειάρχη και τους Αντιπεριφερειάρχες, ούτε για τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ούτε για τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τους ανθρώπους δηλαδή που άσκησαν την πραγματική εξουσία στην περιοχή μας όλα αυτά τα χρόνια.

Κάθε δημοκρατικός πολίτης θα πρέπει να προβληματιστεί για την ταξική λειτουργία και σκόπευση τέτοιων κωλυμάτων που επιρρίπτουν έμμεσα την ευθύνη για τα κάθε λογής αμαρτήματα της αστικής πολιτικής σε δημόσιους λειτουργούς βγάζοντας προκαταβολικά λάδι τους εκπροσώπους αυτής της πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση δηλώνω ότι παραμένω απλός μαχητής στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπως έκανα τα τελευταία 4 χρόνια και θα συμμετέχω στην ομάδα που επεξεργάζεται και προωθεί τις θέσεις της παράταξης, τόσο στο περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου, όσο και στους φορείς και –κυρίως- στο λαό της Λέσβου και των νησιών μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey