Η Αγλαΐα Κυρίτση στη Λήμνο

17/04/2014 - 05:19

Στη Λήμνο, για δεύτερη φορά, βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 15 Απριλίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση προκειμένου να συναντήσει στην Μύρινα με πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό της, αλλά κυρίως να μιλήσει με τους κατοίκους του νησιού.

Στη Λήμνο, για δεύτερη φορά, βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 15 Απριλίου, η υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση προκειμένου να συναντήσει στην Μύρινα με πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό της, αλλά κυρίως να μιλήσει με τους κατοίκους του νησιού.

Το πρωί της Τετάρτης, η περιοδεία ξεκίνησε από το χωριό Κοντιά, όπου συναντήθηκε με μέλη του τοπικού αγροτικού συλλόγου και του συλλόγου Τσιμανδρίων.

«Πρώτη φορά υποψήφιος περιφερειάρχης συζητάει μαζί μας από κοντά τα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής», τόνισαν οι αγρότες που βρέθηκαν στη συνάντηση, αναδεικνύοντας ως μείζον θέμα τον υπερπληθυσμό από την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του αγριοκούνελου που καταστρέφει, εδώ και μια δεκαετία, την παραγωγή. Οι ίδιοι σχολίασαν σκωπτικά το δήθεν ενδιαφέρον του Υπουργείου, που λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, αποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη στην Αθήνα για το θέμα, ξεχνώντας ωστόσο να καλέσει τους άμεσους ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους αγρότες.

Παράλληλα, περιέγραψαν το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας, εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να χορηγήσουν δάνεια προκειμένου να αγοραστούν οι απαραίτητες ζωοτροφές, με αποτέλεσμα να υποθηκεύουν την παραγωγή γάλακτος στον επιχειρηματία που τους τις παρέχει σε εξευτελιστικές τιμές. Αποκαρδιωτική είναι η πραγματικότητα και για τους νέους αγρότες όπως την ανέδειξε ένας νεαρός συμπολίτης μας που μάταια προσπάθησε να ενταχθεί σε ένα από τα πολυδιαφημιζόμενα προγράμματα. Από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λήψη η κατάρρευση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων και η αδυναμία διακίνησης των αγροτικών  προϊόντων.

Τέλος, οι αγρότες προειδοποίησαν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η γη και η κτηνοτροφία θα εγκαταλειφθεί, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ίδιους, το νησί αλλά και τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Η Αγλαΐα Κυρίτση συνοδευόμενη από κλιμάκιο της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ,  συνέχισε την περιοδεία της στον Μούδρο, όπου περπάτησε  στην τοπική αγορά, έσφιξε το χέρι των εμπόρων και των κατοίκων που τη χαιρετούσαν εγκάρδια και αντάλλασσαν μια ζεστή κουβέντα μαζί της, ενώ της έδειχναν τα άδεια μαγαζιά και τους έρημους δρόμους. «Δεν αναγνωρίζουμε πια τον τόπο μας που πριν από λίγα χρόνια έσφυζε από ζωή»,  έλεγαν χαρακτηριστικά.

Ένας πανέμορφος, εύφορος τόπος,  που η άνοιξη λες και ζωγράφιζε πολύχρωμα λουλουδένια χαλιά στις πλαγιές του μέχρι τη θάλασσα, μοιάζει να καταρρέει, επειδή κάποιοι αποφάσισαν να  αντιμετωπίσουν τη χώρα και το λαό της ως πειραματόζωα για να υπηρετήσουν τις μνημονιακές πολιτικές τους.

Η υποψήφια περιφερειάρχης, επικεφαλής της παράταξης «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή», τους κάλεσε να συμπαραταχθούν μαζί της για να ανατρέψουν την κατάσταση, να διώξουν τους υπεύθυνους της καταστροφής και να αναλάβουν οι ίδιοι την ανασυγκρότηση του νησιού τους.

Επιστρέφοντας στην Μύρινα, συναντήθηκε με δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, όπου η κουβέντα από «δημοσιογραφική» γρήγορα μετατράπηκε σε συναδελφική καθώς όλοι έβλεπαν στο πρόσωπο της Αγλαΐας Κυρίτση την αντίσταση απέναντι στο «μαύρο» και στο χαμένο σήμα της ΕΡΤ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey