Θεατρικό Εργαστήρι Νέων στη Μύρινα

16/04/2014 - 17:44

Θεατρικό Εργαστήρι Νέων διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου στη Μύρινα, με υπευθύνους το σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα και την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος».

Θεατρικό Εργαστήρι Νέων διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου στη Μύρινα, με υπευθύνους το σκηνοθέτη Σίμο Κακάλα και την Εταιρεία Θεάτρου «Χώρος».

Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η άμεση ανάπτυξη της θεατρικής παιδείας της Λήμνου και η επαφή της νεώτερης γενιάς με το επαγγελματικό θέατρο που δοκιμάζει και δοκιμάζεται στη σύγχρονη Ευρώπη.

Μέσα από το Εργαστήρι, θα δοθεί η δυνατότητα στους νέους να αναπτύξουν μία ζωντανή και σύγχρονη σχέση με το αρχαίο δράμα, να απελευθερώσουν την εκφραστικότητά τους μέσα από τη μάσκα, να κατασκευάσουν οι ίδιοι μάσκες, να διευρύνουν τη σχέση σώματος και λόγου με το ρυθμό, καθώς και να εξελίξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους με ασκήσεις αυτοσχεδιασμού.

Το κείμενο, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την καθημερινή δουλειά αλλά και την τελική παρουσίαση, θα είναι ο «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη.

Σημειώνεται ότι το Εργαστήρι θα διαρκέσει συνολικά 10 μέρες και θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Απριλίου μέχρι και τις 2 Μαΐου 2014, καθημερινά απογεύματα, με μία μέρα ρεπό αν χρειαστεί.

Η παρουσίαση που θα προκύψει από τη δουλειά των συμμετεχόντων, θα γίνει σε δημοτικό χώρο στη Μύρινα, το Σάββατο 3 Μαΐου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται στα 30 άτομα. Δήλωση συμμετοχής, στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 22540 23849, 22540 2460.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey