Διαμαρτυρία από Ιατρικό Σύλλογο και Ένωση Γιατρών

«Η διασύνδεση των νοσοκομείων είναι βαρίδι»

16/04/2014 - 16:10

Στη διασύνδεση των νοσοκομείων αποδίδουν μεταξύ άλλων το πρόβλημα που προκύπτει εδώ και πέντε μήνες με τη μετακίνηση γιατρών στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Στη διασύνδεση των νοσοκομείων αποδίδουν μεταξύ άλλων το πρόβλημα που προκύπτει εδώ και πέντε μήνες με τη μετακίνηση γιατρών στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, με αφορμή την αιφνιδιαστική εντολή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου να μεταφερθούν δύο γιατροί στ' ακριτικά νησιά τις δύο εβδομάδες τού Πάσχα.

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χτες η διαμαρτυρία των Γιατρών στο Βοστάνειο, παρουσία εργαζομένων άλλων κλάδων τού ΠΑΜΕ, της δημοτικής κίνησης «Άλλος Δρόμος» και της περιφερειακής παράταξης «Ανταρσία στο Αιγαίο». Μετά τη συγκέντρωση, οι Γιατροί διαμαρτυρήθηκαν στο διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος εκτιμά ότι το πρόβλημα θα λυθεί το επόμενο διάστημα με την πρόσληψη γιατρών.

Μετακινήσεις ξανά και ξανά...
Η διοίκηση της ΥΠΕ με εντολή που δημοσίευσε στο διαδίκτυο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, μετακινούσε για πολλοστή φορά δύο γενικούς γιατρούς από τη Μυτιλήνη στον Άι-Στράτη, από τις 14 έως τις 28 Απριλίου.

Οι γιατροί δε ρωτήθηκαν όμως για την εν λόγω εντολή, ενώ ούτε και κάποιος από την ΥΠΕ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μετακινείται ένας γιατρός από τη Μυτιλήνη στον Άι-Στράτη, πριν καλά - καλά τελειώσει τη 48ωρη εφημερία του στο Βοστάνειο.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για αδιαφορία των αρμοδίων για τα κενά που θα δημιουργηθούν στο πρόγραμμα εφημερίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βοστανείου.

«Δεν τους νοιάζει ποιος θα καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της Μόριας, της Θερμής και των Μιστεγνών το επόμενο 15νθήμερο.

Ας μας πουν πόσες πρόσθετες εφημερίες μπορεί να εκτελέσει ένας γιατρός με ασφάλεια για τον ίδιο και τους ασθενείς που εξετάζει, όταν καλείται να εφημερεύει επί μία εβδομάδα διαρκώς στον Άι-Στράτη μετά από ένα πλήρες πρόγραμμα εφημεριών στο Βοστάνειο.

Πώς γίνεται να καλούνται να εργαστούν γιατροί μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου στον τομέα ευθύνης του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου, χωρίς την απαραίτητη έγκριση;», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γιατρών, Χαράλαμπος Ανιτσάκης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Παναγιώτης Προβέτζας, ανέφερε στο «Ε»: «Δεν μπορεί η Μυτιλήνη να καλύπτει συνέχεια τη Λήμνο.

Εδώ και τρία χρόνια έχουμε επισημάνει ως Σύλλογος ότι δεν πρέπει να υπάρχει διασύνδεση των νοσοκομείων. Τα νησιά δεν είναι στην ηπειρωτική Ελλάδα και κάποιοι αρμόδιοι κάνουν ότι δεν το γνωρίζουν, νομίζοντας ότι ένας γιατρός μπορεί να πετάξει από τη μια στιγμή στην άλλη στη Λήμνο ή τον Άι-Στράτη». Παράλληλα, ο κ. Προβέτζας ανέφερε ότι η κίνηση παρουσιάζει ιδιαίτερη αύξηση αυτή την περίοδο στο Νοσοκομείο, συνεπώς δεν πρέπει να δημιουργούνται κενά.

Σε ένα μήνα...
Επιχειρώντας να καθησυχάσει τους Γιατρούς, ο διοικητής του Νοσοκομείου, Βασίλης Μουζάλας, τους εξήγησε ότι εντός ενός μήνα θα λυθεί το πρόβλημα γιατί ήδη ανακοινώνονται θέσεις για τη Λήμνο και τον Άι-Στράτη.

Σε σχέση με τη διαμαρτυρία ασθενών για τη μετακίνηση των γιατρών, δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Καταλαβαίνω κάποιους που έχουν μάθει να εξετάζονται από το γιατρό τους, να δυσφορούν επειδή απουσιάζει. Τους εξήγησα όμως ότι αυτό συμβαίνει όπως όταν είναι σε άδεια και ότι πρόκειται για απολύτως προσωρινή κατάσταση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey