Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Στη Λέσβο ο πρέσβης των ΗΠΑ

15/04/2014 - 14:39

Μια πρώτη γνωριμία με αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου θα έχει αύριο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πηρς (David D. Pearce), ο οποίος θα πραγματοποιήσει ολιγόωρη ιδιωτική επίσκεψη στο νησί.

Μια πρώτη γνωριμία με αρχαιολογικούς χώρους της Λέσβου θα έχει αύριο ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Πηρς (David D. Pearce), ο οποίος θα πραγματοποιήσει ολιγόωρη ιδιωτική επίσκεψη στο νησί.

Ο κ. Πηρς μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, θα μεταβεί κατ' αρχάς στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, αλλά και στα Μέσα, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της επίσκεψής του να προλάβει να περιηγηθεί και στο Μόλυβο.

Ο κ. Πηρς, που έχει αναλάβει απ' τον περασμένο Σεπτέμβριο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, θα φτάσει αεροπορικώς στο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης νωρίς το πρωί και αμέσως μετά θα κατευθυνθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Μέσσων, ενώ παρ' ότι έχει δείξει ενδιαφέρον και για την Κλοπεδή και για τα Μάκαρα, θεωρείται αμφίβολο αν θα έχει το χρόνο να τα επισκεφτεί.

Το πιο πιθανόν είναι να επανέλθει σύντομα στο νησί προκειμένου να επισκεφτεί κι άλλους αρχαιολογικούς χώρους.
Ανάλογα με τα χρονικά περιθώρια θα γίνει ή όχι και η επίσκεψη στο Μόλυβο, αφού βάσει του προγράμματος που έχει διαμορφωθεί για την ιδιωτική επίσκεψη, ο πρέσβης πρόκειται να αναχωρήσει νωρίς το απόγευμα απ' τη Λέσβο για την Αθήνα.

Ο κ. Πηρς είναι διπλωμάτης με υπηρεσία 30 ετών και με μεγάλη εμπειρία στη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο (Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αλγερία, Ιερουσαλήμ, Ρώμη κ.α.), ενώ προηγουμένως εργάστηκε ως δημοσιογράφος και ξένος ανταποκριτής για σχεδόν μια δεκαετία πριν από την ένταξή του στο Διπλωματικό Σώμα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο χαιρετισμό του όταν ανέλαβε καθήκοντα στην Αθήνα, και μάλιστα σε προφορικό μήνυμα στο οποίο μιλά άπταιστα ελληνικά, στην Ελλάδα ήρθε για πρώτη φορά ως φοιτητής Κλασσικών Επιστημών το 1961 κι έκτοτε την επισκέφτηκε πολλές φορές. Διατυπώνει μάλιστα την ευχή, την οποία έρχεται να επιβεβαιώσει και η αυριανή του επίσκεψη στη Λέσβο και τα μνημεία της, να έχει την ευκαιρία κατά τη θητεία του στην Πρεσβεία να δει από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας μας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey