Πάνω από 100 αφίξεις μεταναστών σε τρεις ημέρες

Και συναγερμός για ναυάγιο χωρίς λόγο…

15/04/2014 - 14:31

Σε κανονικότητα εξελίσσεται πλέον το φαινόμενο της αύξησης των αφίξεων μεταναστών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το περασμένο τριήμερο περίπου 110 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές στις περιοχές Γέρας και Πλωμαρίου και κοντά στη Μυτιλήνη.

Σε κανονικότητα εξελίσσεται πλέον το φαινόμενο της αύξησης των αφίξεων μεταναστών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Το περασμένο τριήμερο περίπου 110 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις λιμενικές αρχές στις περιοχές Γέρας και Πλωμαρίου και κοντά στη Μυτιλήνη. Για μία ακόμα φορά ασφυκτικά γέμισαν τόσο το Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, όσο και τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.

Για οριακή κατάσταση κάνουν λόγο λιμενικές, αλλά και αστυνομικές πηγές, τονίζοντας πως ακόμα και αν λειτουργήσουν οι νέες δομές κράτησης που ετοιμάζονται στη Μόρια, δε θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις διαρκώς αυξανόμενες αφίξεις.

Στο μεταξύ, αίσιο τέλος είχε το πολύπαθο ταξίδι 41 μεταναστών, οι οποίοι τα ξημερώματα του Σαββάτου ξεκίνησαν από τα απέναντι παράλια με προορισμό τα νότια παράλια της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε εκείνη την ώρα την περιοχή, πανικόβαλε τους μετανάστες, οι οποίοι κάλεσαν τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και ζήτησαν βοήθεια.

Στην περιοχή έσπευσαν δυο σκάφη του Λιμενικού και ένα της Δύναμης Διασυνοριακής Συνεργασίας (Frontex). Αργότερα το μεσημέρι, εντοπίστηκαν στον Παπάδο Γέρας οι 41 μετανάστες, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Ένας από αυτούς ενημέρωσε τους άντρες του Λιμενικού πως ο ίδιος κάλεσε σε βοήθεια όταν βρέθηκαν σε κίνδυνο, αλλά τελικώς κατάφεραν να φτάσουν σε ακτή του νησιού, όπου και αποβιβάστηκαν.

Ο ίδιος δήλωσε πως έφτασαν όλοι και δεν υπήρχε κάποιος που αγνοείτο. Οι έρευνες, παρ' όλα αυτά, συνεχίστηκαν μέχρι τη δύση του ηλίου, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

Την επόμενη μέρα το πρωί, Κυριακή, αποβιβάστηκαν στην παραλία της Μελίντας στο Πλωμάρι 41 ακzzzόμα μετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Τέλος, χθες το πρωί στην περιοχή της Φυκιότρυπας λίγα μέτρα από το λιμάνι της Μυτιλήνης, αποβιβάστηκαν 26 μετανάστες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey