Βιβλιοπαρουσίαση

«Ευρωπαϊκά Νησιά και Πολιτική Συνοχής» του Γ.Σπιλάνη

13/04/2014 - 21:49

Πραγματοποιήθηκε, τηv Παρασκευή 11 Απριλίου στο θέατρο του ΦΟΜ «Ο Θεόφιλος» στη Μυτιλήνη, η παρουσίαση του βιβλίου του Επ Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη με τίτλο «Ευρωπαϊκά Νησιά και Πολιτική Συνοχής».

Πραγματοποιήθηκε, τηv Παρασκευή 11 Απριλίου στο θέατρο του Φ.Ο.Μ «Ο Θεόφιλος» στη Μυτιλήνη, η παρουσίαση του βιβλίου του Επ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιάννη Σπιλάνη με τίτλο «Ευρωπαϊκά Νησιά και Πολιτική Συνοχής».

Το βιβλίο παρουσίασαν οι καθηγητές Ανδρέας Τρούμπης και Νίκος Ζούρος, οι οποίοι εστίασαν στα ιδιαίτερα ευρήματα της μελέτης που είναι (α) η τεκμηρίωση της νησιωτικότητας (μικρό μέγεθος, απομόνωση και περιφερειακότητα, ιδιαίτερη βιωματική ταυτότητα, πλούσιο αλλά εύθραυστο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον), (β) η τεκμηρίωση της υστέρησης των νησιών σε σχέση με την ηπειρωτική Ευρώπη, (γ) η στρατηγική για την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των νησιών βασισμένη στη τριλογία «Ποιοτικά, Πράσινα και Ίσων Ευκαιριών Νησιά» και (δ) οι προτάσεις πολιτικής σε τομείς ιδιαίτερης σημασίας για τον νησιωτικό χώρο (υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος, περιβάλλον, ενέργεια, αγροτικός χώρος κλπ).

Ο Γ. Σπιλάνης επέμεινε στο γεγονός ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νησιών και η αναπτυξιακή υστέρηση που καταγράφεται στην πλειοψηφία τους δεν πρέπει να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μειονεκτικές περιοχές, αλλά ότι απαιτούνται ειδικές πολιτικές που να λαμβάνουν υπόψη αυτές τις ιδιαιτερότητες.      

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey