Εντοπισμός μεταναστών που κάλεσαν βοήθεια (ανανεωμένο 23.09)

Έρευνες για βάρκα με μετανάστες

12/04/2014 - 13:51

Αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Γέρας οι μετανάστες που τις πρώτες πρωινές ώρες κάλεσαν σε βοήθεια

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ακυβέρνητης λέμβου με ικανό αριθμό μεταναστών ανοικτά του Πλωμαρίου. Στην περιοχή έχουν καταπλεύσει δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα της Frontex, ενώ έχουν ειδοποιηθεί και παραπλέοντα πλοία.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η κινητοποίηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί μετά από τηλεφώνημα στη γραμμή έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το οποίο βάρκα με αρκετούς μετανάστες βρισκόταν σε κίνδυνο. Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στη συνέχεια ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού.

Αποβιβάσθηκαν οι πρόσφυγες 12/4/2014 17.32 

Αποβιβάστηκαν στην περιοχή της Γέρας οι μετανάστες που τις πρώτες πρωινές ώρες κάλεσαν σε βοήθεια, όταν  η λέμβος στην οποία επέβαιναν έμεινε ακυβέρνητη. Συγκεκριμένα οι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στον Παπάδο της Γέρας και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης νωρίς το μεσημέρι. Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ούτε έχει προσδιοριστεί ακριβώς ο αριθμός των επιβαινόντων. Για το λόγο αυτό  συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή σε περίπτωση που υπάρχουν αγνοούμενοι. 
 

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες 12/4/2014 23.09

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου για τον εντοπισμό λέμβου μεταναστών. Υπενθυμίζεται πως τις πρώτες πρωινές ώρες ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος ειδοποιήθηκε για τηλεφώνημα στη γραμμή έκτακτης ανάγκης βάσει του οποίου λέμβος με μεγάλο αριθμό μεταναστών βρισκόταν σε κίνδυνο ανοιχτά του Πλωμαρίου. Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή δύο πλωτά του λιμενικού και ένα της FRONTEX.

Στις 13:00 το μεσημέρι εντοπίστηκαν στον Παπάδο της Γέρας 41 μετανάστες και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση ένας από τους μετανάστες φέρεται να δηλώνει πως αυτός κάλεσε για βοήθεια όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα στη βάρκα που τους μετέφερε και ότι τελικώς κατάφεραν να αποβιβαστούν στο νησί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι μετανάστες δεν ανέφεραν την ύπαρξη αγνοουμένων. 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey