Μεγάλη Τετάρτη δημοπρατείται ξανά η βελτίωση δρόμων στην πόλη και τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης

Δεν έπεσε άσφαλτος… λόγω γραφειοκρατίας

11/04/2014 - 16:12

«Το άκρον άωτον της γραφειοκρατίας» χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Δημήτρης Μουτζούρης, αυτό που έγινε με την παρέμβαση βελτίωσης δρόμων της Μυτιλήνης και των χωριών της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας.

«Το άκρον άωτον της γραφειοκρατίας» χαρακτηρίζει ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Οδοποιίας και Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Δημήτρης Μουτζούρης, αυτό που έγινε με την παρέμβαση βελτίωσης δρόμων της Μυτιλήνης και των χωριών της ομώνυμης Δημοτικής Ενότητας.

Υπήρχαν τα χρήματα, υπήρχαν οι εγκρίσεις από τις επιτροπές και το Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε εγκαίρως και εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το νέο έτος, αλλά δεν είχε προβλεφτεί σ’ αυτόν κωδικός για το έργο.

Έτσι, η μεγάλη εργολαβία που δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο και αφορούσε ασφαλτοστρώσεις κεντρικών σημείων της πόλης και αποκαταστάσεις δρόμων στα χωριά, δεν μπόρεσε τελικά να συμβασιοποιηθεί και να έχει ήδη ξεκινήσει. Νέα προσπάθεια για να πέσει άσφαλτος γίνεται τη Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, οπότε και δημοπρατείται εκ νέου το έργο.

Το Σεπτέμβριο του 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ενέκρινε τη μελέτη και τη χρηματοδότηση από πιστώσεις ΣΑΤΑ του έργου «Βελτίωση βατότητας τμημάτων οδικού δικτύου Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης με ασφαλτόμειγμα», που αφορά σε καταγεγραμμένες παρεμβάσεις οι οποίες απαιτούνται στο οδικό αστικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να γίνουν συνολικά 17 μεγάλες οδικές παρεμβάσεις στην πόλη της Μυτιλήνης, κατά βάση σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία, ενώ με την ίδια πίστωση, ύψους 422.350 ευρώ, προβλέπονται και αποκαταστάσεις στους δρόμους των υπόλοιπων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων της Μυτιλήνης, στα χωριά του πρώην καποδιστριακού Δήμου.

Οι παρεμβάσεις
Θυμίζουμε ότι τα οδικά τμήματα που έχει δρομολογηθεί με το συγκεκριμένο έργο να επισκευαστούν, είναι στις περιοχές: Δικαστήρια, οδός 8ης Νοεμβρίου, δρόμος στην περιοχή Ταμπακαριά, δρόμος στην περιοχή Ουτζά, δρόμος από διακλάδωση Ακρωτηρίου προς Αγία Μαρίνα, δρόμος από Ακαδημία προς Ακλειδιού, δρόμος από διακλάδωση Αγίας Μαρίνας μέχρι είσοδο Ταξιαρχών και έξοδο Λουτρών, οδός Θεόφιλου Χατζημιχαήλ μέχρι Μητροπολίτου Ιακώβου, συμβολή Οικονόμου Τάξη και Αναπαύσεως, οδός Κωνσταντινουπόλεως μέχρι ΟΤΕ, περιοχή Νοσοκομείου (μπακάλικο Θαλασσέλλη), δρόμος από Άγαλμα μέχρι παλιά Στρατολογία, περιοχή Βίγλα, δρόμος μπροστά απ’ το Δημοτικό Θέατρο, οδός Γ. Μούρα, συμβολή Ζωοδόχου Πηγής - Αεροπόρου Γιανναρέλλη, συμβολή Οικονόμου Τάξη - Υακίνθου και οδός Χατζηγρηγόρη.

Ακόμη πρόκειται να γίνουν ασφαλτοστρώσεις σε μεγάλα τμήματα δρόμων, χωρίς ταυτόχρονα να γίνουν επεκτάσεις, αλλά και διαπλατύνσεις, εκσκαφές και επιχώσεις και σε άλλους κύριους δρόμους της Μυτιλήνης που έχουν αρκετές λακκούβες (π.χ. στην οδό Βουρνάζων).

Το ίδιο θα γίνει και σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, όπου σύμφωνα με τη μελέτη που έχει εγκριθεί, θα κλείσουν λακκούβες και θα αποκατασταθούν καθιζήσεις. Οι εργασίες αυτές θα γίνουν κατ’ επιλογήν, ανάλογα με την κατάσταση των δρόμων και τις δυνατότητες των ασφαλτικών συνεργείων που θα συγκροτηθούν.

Η διαδικασία
«Μέσα σ’ ένα μήνα απ’ την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο που μας πέρασε, δημοπρατήσαμε το έργο και αναδείχθηκε και ανάδοχος, ο Σαράντος Προκοπίου, με έκπτωση 4%», ανέφερε μιλώντας στο «Ε» ο κ. Μουτζούρης, που προσέθεσε: «Όμως το συγκεκριμένο έργο, όπως και όλα τα έργα του Δήμου που η εκτέλεσή τους εγκρίθηκε το τελευταίο τετράμηνο του 2013, δεν ήταν εγγεγραμμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του Δήμου Λέσβου για το 2014, που συντάχθηκαν σύμφωνα με τις κρατικές οδηγίες το Σεπτέμβριο του 2013, για αυτό και δεν μπορέσαμε εν τέλει να υπογράψουμε σύμβαση με τον ανάδοχο».

Στις αρχές του χρόνου, σε τροποποίηση που έγινε στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον εκτελούμενο προϋπολογισμό του Δήμου, περιλήφθηκε και το έργο για τους δρόμους της Μυτιλήνης, και έτσι τη Μεγάλη Τετάρτη δρομολογείται ξανά.

Είναι πολύ πιθανόν, μάλιστα, αν δεν υπάρξουν προβλήματα με τη δημοπρασία, πριν τις εκλογές να έχει ξεκινήσει να πέφτει άσφαλτος, αυτή που δεν επέτρεψε έως τώρα η γραφειοκρατία να έχει ήδη πέσει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey