Πόλος έλξης το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου

Λονδρέζοι φοιτητές στο Σίγρι

05/04/2014 - 16:56

Από το Λονδίνο έφτασαν στο Σίγρι 16 φοιτητές την περασμένη Δευτέρα, για να περιηγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Από το Λονδίνο έφτασαν στο Σίγρι 16 φοιτητές την περασμένη Δευτέρα, για να περιηγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα υπαίθρια Πάρκα του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου. Οι φοιτητές δήλωσαν εντυπωσιασμένοι μετά το πέρας της επίσκεψής τους, ενώ οι καθηγητές συνοδοί τους σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να επανέλθουν την επόμενη χρονιά! Άλλωστε είναι γνωστό πως η προστατευόμενη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έχει καταστήσει το νησί πόλο έλξης για φοιτητές και καθηγητές μεγάλων πανεπιστημίων από την Ευρώπη.

Έτσι και οι φοιτητές του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, επισκέφτηκαν αρχικά το Μουσείο, όπου και ενημερώθηκαν από το γεωλόγο Γιώργο Γρημπυλάκο για τον τρόπο δημιουργίας του απολιθωμένου δάσους και τα επιστημονικά δεδομένα που προκύπτουν από τη μελέτη του, την παλαιογεωγραφική εξέλιξη του Αιγαίου, τα γεωλογικά μνημεία και τους γεωτόπους του νησιού. Ακολούθησε περιήγηση στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους και ενημέρωση για τη σημασία των απολιθωμάτων στην κατανόηση της ιστορίας της Γης και τη σημασία των απολιθωμάτων του απολιθωμένου δάσους για τη μελέτη και κατανόηση της γεωιστορικής εξέλιξης του Αιγαίου.

Στη συνέχεια, οι φοιτητές επισκέφτηκαν το Πάρκο Σιγρίου και το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, όπου γνώρισαν στο φυσικό τους χώρο ριζικά συστήματα και ιστάμενους απολιθωμένους κορμούς, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες ανασκαφής και συντήρησης των απολιθωμάτων. Επίσης άκουσαν με ενδιαφέρον κατά την ξενάγησή τους για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των πρόσφατων ανασκαφών του Μουσείου στη νησίδα Νησιώπη και τις σωστικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται κατά μήκος του οδικού άξονα Καλλονής - Σιγρίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey