Η απόφαση, στο Υπουργείο Υγείας...

Στο Πειθαρχικό ο νοσηλευτής με το πλαστό πτυχίο

05/04/2014 - 13:57

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας παραπέμπεται ο νοσηλευτής που επί 23 χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχοντας παραδώσει από το 1991, προκειμένου να προσληφθεί,

Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας παραπέμπεται ο νοσηλευτής που επί 23 χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, έχοντας παραδώσει από το 1991, προκειμένου να προσληφθεί, πλαστή βεβαίωση σπουδών από το ΤΕΙ Νοσηλευτικής Λάρισας. Η απόφαση ελήφθη χτες από τη διοίκηση του Βοστανείου, μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε παραχωρήσει για να απολογηθεί ο νοσηλευτής.

Ο επί σειρά ετών εργαζόμενος σε νευραλγικές θέσεις του Νοσοκομείου νοσηλευτής τέθηκε σε διαθεσιμότητα στις αρχές Μαρτίου, μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των δικαιολογητικών του προσωπικού του Βοστανείου. Μάλιστα οι συνάδελφοί του ξαφνιάστηκαν, αφού γνώριζαν ότι ο νοσηλευτής ήταν πολύ καλός στη δουλειά του. Ούτε αυτό όμως, ούτε τα προσκομισθέντα από τη δικηγόρο του Ελένη Καλλιπολίτη στοιχεία που αιτιολογούν τη θέση του, δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την απόφαση του διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Μουζάλα, καθώς οι άνωθεν οδηγίες ήταν σαφείς.

Μέχρι χτες, αργά το απόγευμα στάθηκε αδύνατο να εντοπίσουμε την κ. Καλλιπολίτη προκειμένου να μας εξηγήσει ποια θα είναι η στάση του πελάτη της μετά την παραπομπή του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Ωστόσο η ίδια είχε ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση ανάκλησης του διορισμού του πελάτη της, θα προσφύγει στο Ακυρωτικό Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά και αν χρειαστεί, όπως επεσήμανε, και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σκεπτικό της κ. Καλλλιπολίτη περιλαμβάνει «τη συνυπαιτιότητα της τότε διοίκησης του Νοσοκομείου, που το 1991 δεν είχε ελέγξει τη νομιμότητα του εγγράφου που είχε προσκομιστεί», αλλά και το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από το «ατόπημα» - όπως το ανέφερε χαρακτηριστικά - του πελάτη της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey