Σήμερα στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Σαπφούς

Κινητοποίηση από το ΠΕΚ

27/03/2014 - 19:18

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων, των μεγαλοεπιχειρήσεων και των εφοπλιστών υλοποιώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ολοένα μείωση των μισθών και εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς καμιά παροχή στους εργαζομένους έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη, τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση αφού η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει μετατραπεί σε «μόνιμο κάτοικο» στα σπίτια μας. 

Η κυβέρνηση των μονοπωλίων, των μεγαλοεπιχειρήσεων και των εφοπλιστών υλοποιώντας στο ακέραιο τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ολοένα μείωση των μισθών και εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας χωρίς καμιά παροχή στους εργαζομένους έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη, τη λαϊκή οικογένεια σε απόγνωση αφού η φτώχεια και η εξαθλίωση έχει μετατραπεί σε «μόνιμο κάτοικο» στα σπίτια μας. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι άνεργοι και ειδικά οι μακροχρόνιοι άνεργοι τον οποίων ο αριθμός ολοένα και αυξάνεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η ανεργία και στα νησιά του Β. Αιγαίου, και ειδικότερα και για τη Λέσβο, έχει φτάσει σε τρομακτικά ύψη αφού 1 στους 4 είναι άνεργος. Σ’ αυτά τα στοιχεία βέβαια δεν προσμετράτε το γεγονός ότι πολλοί άνεργοι δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ. Ή ότι αυτός που κάνει περιστασιακά κάποια λίγα μεροκάματα το μήνα δεν θεωρείται άνεργος.

Στον αντίποδα έχουμε τα μονοπώλια που σας μην έφταναν όλα όσα πήραν πίσω από τις κατακτήσεις της εργατική τάξης διεκδικούν και επιτυγχάνουν με την άξια συμπαράσταση των κυβερνήσεων τους νέα μέτρα που θα βοηθήσουν στην παραπέρα κερδοφορία των ομίλων τους. Νέα μέτρα που όμως θα αποτελέσουν άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στους εργαζόμενους και στους ανέργους, στους νέους και στους συνταξιούχους, στους μικροεπαγγελματοβιοτέχνες και στους αγρότες. Οι ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, η μείωση των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται θέλουν απάντηση και διεκδικήσεις. Ντροπή δεν είναι η φτώχεια και η ανεργία. Ντροπή είναι να κάθεσαι άπραγος απέναντι σε αυτούς που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να διεκδικείς το δικαίωμα στην εργασία, στα άμεσα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν για τους ανέργους.

 

Διεκδικούμε – Απαιτούμε :

  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, σε κάθε νέο και νέα που αναζητούν εργασία μέσω ΟΑΕΔ και σε όσους αυτοαπασχολούμενους χάσανε τη δουλειά τους. Ως πρώτο βήμα, κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ ως βάση, επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων, ως συντάξιμος χρόνος.
  • Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Τιμολόγια μειωμένα κατά 30% για ρεύμα, νερό, τηλέφωνο για τους ανέργους, απαγόρευση κάθε διακοπής.
  • Απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη. Δωρεάν πρόσβαση των παιδιών των ανέργων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.
  • Αναστολή κάθε υποχρέωσης πληρωμής δανείων. Απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού σπιτιών.
  • Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ για κάθε άνεργο μπροστά στις γιορτές του Πάσχα.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και στους αγρότες που ξεκληρίστηκαν, χωρίς τον περιορισμό της πλήρους αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΑΕΕ.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey