O Θ. Στεργίου και η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης έχει απαντήσει σε Δήμο και Επιμελητήριο για τις πατάτες

«Φωτογραφίζονταν στο φορτηγό…»

27/03/2014 - 15:08

Συνέχεια στο θέμα που απασχόλησε την προηγούμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο, με το παραεμπόριο της πατάτας, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρος Στεργίου.

Συνέχεια στο θέμα που απασχόλησε την προηγούμενη βδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο, με το παραεμπόριο της πατάτας, έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, Θεόδωρος Στεργίου, υποστηρίζοντας πως απάντησε εγκαίρως σε Δήμο και Επιμελητήριο, καταθέτοντας τις απόψεις του Τοπικού Συμβουλίου.

Αναφέρει ακόμα ότι το ποιοι παραγωγοί και πόσοι έρχονται είναι ζήτημα των ίδιων και όχι της Δημοτικής Κοινότητας, ενώ επεσήμανε ότι κάποιοι από αυτούς που άσκησαν κριτική, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να φωτογραφηθούν στο φορτηγό με τις πατάτες.

Ο κ. Στεργίου για προσωπικούς, όπως μας είπε, λόγους, απουσίαζε εκτός Λέσβου κι έτσι δεν μπορούσε να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου είχε προσκληθεί, ώστε να εξηγήσει τις απόψεις του Τοπικού Συμβουλίου για το θέμα της πατάτας. Ανέφερε όμως ότι η διαμαρτυρία του Επιμελητηρίου έγινε στις αρχές τού 2013, ενώ πέρυσι στις 22 Νοεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ζήτησε τη θέση της Δημοτικής Κοινότητας.

«Απαντήσαμε…»
«Εμείς συνεδριάσαμε στις 4 Δεκεμβρίου και αμέσως στείλαμε έγγραφο στο Δήμο και στο Επιμελητήριο, όπου αναφερόμασταν αναλυτικά στα οφέλη που προκύπτουν για τους καταναλωτές απ’ την πώληση φτηνής πατάτας, κι όχι μόνο απ’ το Νευροκόπι, αλλά και απ’ την Πάτρα και τη Λάρισα, αλλά και τη Λέσβο, και κυρίως από Καλλονή, Μεσότοπο και Ερεσό», ανέφερε ο κ. Στεργίου, σημειώνοντας ότι περίπου δυο μήνες τώρα δεν έχει έρθει πατάτα απ’ το Νευροκόπι και διατίθεται μόνο ντόπια πατάτα Καλλονής.

«Και το όφελος δεν είναι μόνο για τους καταναλωτές, αλλά και για τους ίδιους τους παραγωγούς, αφού οι Καλλονιάτες έδιναν στους εμπόρους την πατάτα προς 14 λεπτά το κιλό και πουλιόταν στα καταστήματα προς 75. Τώρα οι ίδιοι την πουλάνε περίπου στα 60 λεπτά, κερδίζοντας σαφώς παραπάνω, ενώ θα μπορούσαν κατά την άποψή μου κι ακόμη σε πιο συμφέρουσα τιμή για τους καταναλωτές», ανέφερε ο κ. Στεργίου.

Ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Γιάννης Βατός, που ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως δεν υπήρξε απάντηση, μόλις χθες, και μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο όλο θέμα, πήρε όπως είπε το έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν απαντά σε ερωτήματα που είχε θέσει η Επιτροπή, όπως για παράδειγμα για το χώρο όπου γίνεται η πώληση.

Ο κ. Στεργίου, σε ό,τι αφορά στο χώρο, ανέφερε πως υπήρξε προφορική συνεννόηση με τον προηγούμενο πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή τού πάρκινγκ δε δημιουργούνταν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Όσον αφορά δε στους ελέγχους, τόνισε πως πάντα γίνονταν και γίνονται έλεγχοι απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες. «Αν είναι κάποιος παράνομος, να μην του επιτρέψουν να πουλήσει πατάτες», επεσήμανε ο κ. Στεργίου, προσθέτοντας: «Δε φέρνουμε εμείς κανένα στη Μυτιλήνη. Μόνοι τους έρχονται, είναι δικό τους θέμα. Και δεν είναι, όπως ειπώθηκε στο Συμβούλιο, ένας παραγωγός μόνο απ’ το Νευροκόπι, αλλά τρεις».

«Αυτό που ξέρω, είναι πως άσκησαν κριτική και κάποιοι απ’ αυτούς που πρώτοι έτρεξαν να φωτογραφηθούν στο φορτηγό με τις πατάτες κι ας μην είχαν καμμία απολύτως συμμετοχή στην όλη προσπάθεια, που είχε ένα και μοναδικό σκοπό: σε εποχή κρίσης, να βοηθήσει τους καταναλωτές να αγοράσουν φτηνά πατάτα», κατέληξε ο κ. Στεργίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey