Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου

Μεθόδευσαν την απόλυση των σχολικών φυλάκων

26/03/2014 - 18:23

Η απροκάλυπτη μεθόδευση της απόλυσης των Σχολικών Φυλάκων, ολοκληρώθηκε με την διήμερη ιλαροτραγωδία της ανάρτησης των πινάκων από το υποτιθέμενα ανεξάρτητο και αξιοκρατικό κατά τα λοιπά ΑΣΕΠ.

Η απροκάλυπτη μεθόδευση της απόλυσης των Σχολικών Φυλάκων, ολοκληρώθηκε με την διήμερη ιλαροτραγωδία της ανάρτησης των πινάκων από το υποτιθέμενα ανεξάρτητο και αξιοκρατικό κατά τα λοιπά ΑΣΕΠ.

Η ανάρτηση δύο λάθος προσωρινών πινάκων κατάταξης μέσα σε 24 ώρες που μετατράπηκαν σε Τελικό Πίνακα, από ένα «Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο» που προφανώς «συνεδρίαζε» μια ολόκληρη νύχτα, δεν προξενεί πλέον καμιά απορία, ούτε στους Σχολικούς Φύλακες ούτε στην κοινωνία, αφού όλοι έχουν πλέον καταλάβει την λυσσαλέα εμμονή του Υπουργού «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» να τους απολύσει προκειμένου να δείξει ότι συμμορφώνεται με τις επιταγές της Τρόικας. 

Ένα οκτάμηνο παλινωδιών, υποκρισίας, καταπάτησης στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ψυχολογικής βίας που πολλές φορές κατέληγε στην καταστολή, την σωματική βία, τον εκφοβισμό και τις συλλήψεις, (ξύλο, δακρυγόνα, χημικά, προσαγωγές) έληξε με τον τρόπο που χαρακτηρίζει την ποιότητα της συγκυβέρνησης, με πανάξιο ενορχηστρωτή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απαιτήθηκε ένας νόμος, μια τροπολογία που αποσύρθηκε και μια άλλη που ψηφίστηκε, αλλά που κατά τα φαινόμενα δεν βόλευε τον «εμπνευστή» της, ώστε να φτάσουμε στο σημείο να δούμε μπροστά μας να εκτυλίσσεται ως φάρσα, μια διαδικασία μηνών να κλείνει συνοπτικά μέσα σε μια νύχτα!

Οι σχολικοί Φύλακες έδωσαν έναν τιτάνιο αγώνα ενάντια στην εξωφρενική αδικία. Πάλεψαν με έναν μηχανισμό απίστευτης ισχύος, αυτοί οι απλοί  καθημερινοί άνθρωποι και οικογενειάρχες που υπηρετούσαν τόσα χρόνια επάξια το άνθος της κοινωνίας, τα παιδιά μας, τη σχολική κοινότητα.  Δεν νικήθηκαν! Θα ηττηθούν μόνο όταν επιτρέψουμε στους κυβερνώντες να εγκαταστήσουν τον αυτοματισμό της ανθρωποφαγίας ανάμεσά μας. Οι μάσκες έπεσαν και η ανηθικότητα αποκαλύφθηκε! Οι Σχολικοί Φύλακες αλλά κι όλοι εμείς οι εργαζόμενοι  θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και την ηθική υπόσταση να το υποστηρίξουμε.

Όσον αφορά την μετάταξη κάποιων σχολικών φυλάκων στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε γι’ άλλη μια φορά τόσο η ανεπάρκεια, όσο και η παλαιοκομματική, ρουσφετολογική επιδίωξη της κυβέρνησης δεδομένου ότι :

Δεν είχαν την ικανότητα ή την θέληση, να ενημερώσουν σωστά όλους τους Δήμους για τον αν θα συμπλήρωναν ή όχι, το πεδίο που έδωσε τα 20 μόρια!

Παρόλο που έβγαλε ο ΑΣΕΠ, για πρώτη φορά τρεις πινάκες Κατάταξης/Διάθεσης σε 3 μέρες δεν πήραν είδηση =την διαφορά των 20 μορίων (στον τρόπο μοριοδότησης της εισαγωγής στη δημόσια διοίκηση) ούτε τον διόρθωσαν ποτέ!

Δεν ζήτησαν τους έλεγχους από υπηρεσιακό συμβούλιο στις αξιολογήσεις με βαθμό πάνω από 8.9 με αποτέλεσμα ο κάθε προϊστάμενος ανάλογα με την σχέση του με τον κάθε υπάλληλο να βάζει ότι βαθμό θέλει!

Εξαγγέλλουν αξιολόγηση με κοινωνικά κριτήρια, ζητάνε τις κάρτες ανεργίας των παιδιών αλλά όχι τουτης συζύγου για να δουν αν αυτή η οικογένεια έχει άλλο εισόδημα να επιζήσει! Περιορίζει την κοινωνική της ευαισθησία   στους τρίτεκνους,  άσχετα  αν  έχουν παιδιά παντρεμένα ή εγγόνια.  Μόνο αυτοί παίρνουν τα  επιπλέον 15 μόρια. Όσον αφορά τους υπόλοιπους φαίνεται πως δυστυχώς δεν τους έβγαιναν τα νούμερα!

Κατεβάζουν μισθολογικά από Δ.Ε. σε Υ.Ε τους συναδέλφους που θα μεταταχτούν, αλλά βαθμολογούν με έξτρα μόρια αν έχουν πτυχίο Π.Ε ή Τ.Ε.!

Όποιος έχει κάνει αίτηση διαζυγίου μέχρι της 31-12-13 παίρνει 15 μόρια και αν μετά την τελική κατάταξη τα ξαναβρεί με την σύζυγο του, ζει βίο ανθόσπαρτο σε βάρος αυτού που δεν διέλυσε για λίγους μήνες την οικογένεια του! Δηλαδή όποιος πρόλαβε θα μπορούσε να μεθοδεύσει και ένα «λευκό» διαζύγιο. Αυτό που δεν μπορούμε να δούμε από τους πίνακες αποτελεσμάτων είναι πόσοι έχουν καταθέσει μια απλή αίτηση διαζυγίου στο πρωτοδικείο από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 31/12/2013 και εντάθηκαν στις μονογονεϊκές (!) οικογένειες

Έκανε σε χρόνο ρεκόρ κάτω από 24 ώρες το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας τον έλεγχο πινάκων 2.000 ατόμων μήπως περάσει η 23η  Μαρτίου και δεν προλάβει να τους απολύσει!

Ψάχνει να βρει τρόπους να παύσει εργασιακά όλους όσους έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια!

Μήπως έχει σκοπό να προτείνει τους υπόλοιπους να πάμε για εκπαίδευση τεσσάρων μηνών για να γίνουν φύλακες δημοτικών κτιρίων, να νοικιάσουν γραφεία για να κάνουν επιχειρήσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Ζητούμε  από την Ομοσπονδία να προχωρήσει σε καταγγελία στον εισαγγελέα για παραδειγματική τιμωρία των ιθυνόντων στο ΑΣΕΠ, αλλά και όσων ακόμα ενεπλάκησαν  και ευθύνονται γι αυτό τον εμπαιγμό, ούτως ώστε να μην επαναληφτεί τέτοια απροκάλυπτη μεθόδευση για την οποία οι διοργανωτές πρέπει εκτός των άλλων να διωχθούν και για ψυχική οδύνη.

Ο αγώνας των σχολικών φυλάκων, είναι αγώνας όλων μας!

Καμία απόλυση!

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να πέσουν στο κενό!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey