Κηδεύτηκε χθες ο 42χρονος Μοχάμεντ Μαζίν

Αυλαία σε αυτή την τραγωδία…

24/03/2014 - 23:23

Η κηδεία ενός ακόμα θύματος του τραγικού ναυαγίου της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε χθες στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Η κηδεία ενός ακόμα θύματος του τραγικού ναυαγίου της περασμένης εβδομάδας πραγματοποιήθηκε χθες στο νεκροταφείο του Αγίου Παντελεήμονα.

Το τελευταίο «αντίο» στο 42χρονο Τζαχίρ Μοχάμεντ Μαζίν, συριακής καταγωγής, είπαν οι Σύριοι που φιλοξενούνται στις πρώην κατασκηνώσεις τού ΠΙΚΠΑ, και λιγοστοί αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες πολίτες της Μυτιλήνης. Κανένας από τους συγγενείς τού Μαζίν δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην κηδεία. Βρίσκονται όλοι αποκλεισμένοι στο χωριό το οποίο διαμένουν, λόγω των πολεμικών συρράξεων.

Με μερικά λόγια από το Κοράνι και ευχή να είναι γαλήνιο το τελευταίο του ταξίδι, αποχαιρέτησαν το 42χρονο οι λιγοστοί Σύριοι. Η τελευταία κατοικία του άτυχου Σύριου είναι πλέον το γνωστό βορειοδυτικό σημείο του νεκροταφείου του Αγίου Παντελεήμονα, δίπλα στους τάφους των Αφγανών νεκρών από ναυάγια των προηγούμενων ετών. Σχετικά με τη μεταφορά της σορού τού Μαζίν στην πατρίδα του, η οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του δεν επέτρεπε ούτε σκέψη για κάτι τέτοιο.

Αξίζει να τονιστεί πως αυτήν τη φορά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες διεκπεραιώθηκαν πιο γρήγορα σε σχέση με προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις και η κηδεία της οικογένειας, αλλά κυρίως η κηδεία του 42χρονου για τον οποίο δεν εμφανίστηκαν συγγενείς, δεν «κόλλησαν» στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Θα πάει στη Σουηδία
Στο μεταξύ, αναγνωρίστηκε χθες το πρωί η σορός της ηλικιωμένης γυναίκας που πνίγηκε στο ίδιο ναυάγιο την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται για την 68χρονη Ραχήλ Αμπάχο από τη Συρία, την ταυτότητα της οποίας βεβαίωσε η κόρη της χθες το πρωί στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Η κόρη της θανούσας εξέφρασε την επιθυμία να θάψει τη σορό της μητέρας της στη Σουηδία, όπου ζει με την οικογένειά της. Σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί η σορός στην Αθήνα και από εκεί στη σκανδιναβική χώρα.
Ο γιος της 68χρονης παραμένει στην Τουρκία ψάχνοντας τρόπο να μεταβεί στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, σχεδίαζε να ταξιδέψει τη βραδιά εκείνη μαζί με τη μητέρα του, αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκε στη μοιραία βάρκα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey