Με κλείσιμο των μαγαζιών τους «απειλούν» οι καταστηματάρχες, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου!

Εκκένωση προ των πυλών…

20/03/2014 - 17:17

Αίτηση με την οποία θα ζητήσουν τη χρήση του πεζοδρομίου που αυτήν τη στιγμή έχουν καταλάβει παράνομα και αυθαίρετα χρησιμοποιούν

Αίτηση με την οποία θα ζητήσουν τη χρήση του πεζοδρομίου που αυτήν τη στιγμή έχουν καταλάβει παράνομα και αυθαίρετα χρησιμοποιούν, αναμένεται να υποβάλουν σήμερα τέσσερις καταστηματάρχες στην ανατολική πλευρά της προκυμαίας. Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νομικού εκπροσώπου των καταστηματαρχών, δικηγόρου Μανώλη Αρμενάκα, με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου.

Εν τω μεταξύ, στην επίδοση της γνωστής πλέον απόφασης του δικαστηρίου προχωρά το Λιμενικό Ταμείο, βάσει της οποίας οι καταστηματάρχες πρέπει να αποσύρουν τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές. «Θα τα κλείσουμε και θα αναγκαστούμε να απολύσουμε το προσωπικό», λένε οι καταστηματάρχες.

Η αντίστροφη μέτρηση φαίνεται να ξεκινά για ριζικές αλλαγές στο συγκεκριμένο σημείο της προκυμαίας, που συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Παρά το γεγονός ότι τα ενοχλητικά και αντιαισθητικά νάυλον παραπετάσματα αφαιρέθηκαν λόγω καιρού και οι καταστηματάρχες ήταν έτοιμοι να παραχωρήσουν και διάδρομο στην πλευρά του δρόμου, η απόφαση του δικαστηρίου δε δίνει περιθώριο για κανέναν ελιγμό από εδώ και πέρα.

Τα τραπεζοκαθίσματα και οι κατασκευές που αναφέρονται στο κείμενο της απόφασης, θα αφαιρεθούν.

«Αν προχωρήσει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι πάμε για κλείσιμο των καταστημάτων μας και όλοι όσοι δουλεύουν, θα μείνουν άνεργοι», τονίζει ο Μανώλης Νησιώτης, ιδιοκτήτης του καφέ-μπαρ «Hott Spott», και προσθέτει: «Μας κοροϊδεύουν και φορτώνουν σε εμάς το φταίξιμο.

Μας έχουν δώσει άδειες για αυτά που έχουμε κάνει. Ό,τι μας ζήτησαν, το κάναμε και συμφωνήσαμε. Παραχωρήσαμε διάδρομο και από μέσα και απ’ έξω. Κάθε λίγο και λιγάκι μάς ζητούσαν και κάτι καινούργιο και τώρα μάς λένε “πάρτε τα όλα και φύγετε”. Δεν μπορούμε να δουλέψουμε έτσι. Πληρώνουμε στο κράτος φόρους και δίνουμε υψηλά ενοίκια για τα μαγαζιά. Να μας πουν τι ακριβώς θέλουν, να το κάνουμε και να ησυχάσουμε.»

«Θα συμμορφωθούν…»
«Οι καταστηματάρχες θα συμμορφωθούν με την απόφαση του δικαστηρίου», δήλωσε στο «Ε» ο νομικός εκπρόσωπός τους, Μανώλης Αρμενάκας, υποστηρίζοντας: «Οι καταστηματάρχες ποτέ δε λειτούργησαν αντίθετα σε κάποια απόφαση και ήταν πάντα συμμορφωμένοι σε όσα ζητούσε το Λιμενικό Ταμείο.

Θα καταθέσουμε αίτηση για εκ νέου παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου και θα περιμένουμε την απάντηση από τη Λιμενική Επιτροπή.»

«Η Λιμενική Επιτροπή, μόλις καταθέσουν την αίτηση οι επιχειρηματίες, θα εξετάσει τι μπορεί να κάνει», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, Σωτήρης Ζαμτράκης.

Για τη στάση του Λιμενικού Ταμείου τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα λειτουργήσουμε σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του δικαστηρίου. Αν καταθέσουν αίτηση οι καταστηματάρχες, θα εξετάσουμε τι ακριβώς αιτούνται και θα αποφασίσουμε αναλόγως.»


Η χθεσινή σύσκεψη στο Λιμενικό Ταμείο. Παρόντες, εκτός του προέδρου Δημήτρη Ζαμτράκη, και ο δικηγόρος των επαγγελματιών, Μανώλης Αρμενάκας, ο δικηγόρος του Λιμενικού Ταμείου, Νίκος Χωριατέλλης, και ο αρχιτέκτονας Πάνος Τσουπής


Κι αλλού…
Εξελίξεις και για άλλα σημεία της προκυμαίας όπου υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, αναμένεται να πυροδοτήσει η απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Λιμενικού Ταμείου. Συγκεκριμένα, η εν λόγω απόφαση αφορούσε μόνο πέντε επιχειρήσεις, είναι δεδομένο όμως πως υπάρχουν κι άλλες που αυθαιρετούν, σε όλο το μήκος της προκυμαίας.

Ο κ. Ζαμτράκης σχετικά με αυτό τόνισε: «Οφείλουν να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι επαγγελματίες από τους οποίους έχουμε ζητήσει να επιστρέψουν τους χώρους που κατέχουν, στο Λιμενικό Ταμείο. Θα έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση και αν δεν ανταποκριθούν θετικά, και οι δικές τους υποθέσεις θα έχουν ανάλογη εξέλιξη.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey