Κώλυμα δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για το σκάνδαλο του οξυγόνου

Το Δεκέμβριο η δίκη

14/03/2014 - 15:14

Για το Δεκέμβριο αναβλήθηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης των εικονικών προμηθειών οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι και των τριών κατηγορουμένων επικαλέστηκαν κώλυμα λόγω παρουσίας τους σε άλλες δίκες.

Για το Δεκέμβριο αναβλήθηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης των εικονικών προμηθειών οξυγόνου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι και των τριών κατηγορουμένων επικαλέστηκαν κώλυμα λόγω παρουσίας τους σε άλλες δίκες. Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει χθες, με τους τρεις κατηγορουμένους να κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αντιμέτωποι με έξι συνολικά κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Δεκτό έκανε το Τριμελές Εφετείο το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης για αναβολή της εκδίκασης, ορίζοντας νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης τη 14η Δεκεμβρίου τού 2014. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει ενδεχόμενο παραγραφής των κακουργηματικού χαρακτήρα αδικημάτων που βαραίνουν το κατηγορητήριο. Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε το 2006, χθες θα ερχόταν για πρώτη φορά σε δικαστική αίθουσα.

Αναμενόμενη θεωρείτο η εξέλιξη, μια και τις προηγούμενες ημέρες είχε διαρρεύσει πως ο γνωστός δικηγόρος και συνήγορος του ενός κατηγορουμένου Δημήτρης Τσοβόλας θα επικαλείτο κώλυμα λόγω παρουσίας σε ανώτερο δικαστήριο. Το ίδιο τελικά συνέβη και με τους υπόλοιπους συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι δήλωσαν πως η διαδικασία αναμένεται μακρόσυρτη και εντός της εβδομάδας έχουν κι άλλες παρουσίες σε δίκες.

Υπενθυμίζεται πως κανένας από τους τρεις κατηγορουμένους δεν είναι προφυλακισμένος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey