Εργαζόταν επί 23 χρόνια σε νευραλγικές θέσεις στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Νοσηλευτής με πλαστό πτυχίο!

08/03/2014 - 14:34

Επί 23 χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως νοσηλευτής καλύπτοντας νευραλγικές θέσεις. Το πτυχίο όμως με το οποίο είχε προσληφθεί και τόσα χρόνια εργαζόταν, ήταν πλαστό! Ο νοσηλευτής τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα και σύμφωνα με τους συναδέλφους του, προς το παρόν δεν έχει αντιδράσει ή υποστηρίξει το αντίθετο.

Επί 23 χρόνια εργαζόταν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ως νοσηλευτής καλύπτοντας νευραλγικές θέσεις. Το πτυχίο όμως με το οποίο είχε προσληφθεί και τόσα χρόνια εργαζόταν, ήταν πλαστό! Ο νοσηλευτής τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα και σύμφωνα με τους συναδέλφους του, προς το παρόν δεν έχει αντιδράσει ή υποστηρίξει το αντίθετο. Μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, πάντως, καλείται να υποστηρίξει με επιχειρήματα τυχόν άποψή του περί του αντιθέτου, προκειμένου τη διαθεσιμότητα να μην ακολουθήσει πειθαρχική ή και ποινική δίωξη. Στο μεταξύ, ο έλεγχος για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι συνάδελφοι του νοσηλευτή που εργαζόταν επί 23 χρόνια στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, χθες, όταν μαθεύτηκε πως κάλυπτε νευραλγικές θέσεις παροχής υπηρεσιών υγείας με πλαστό πτυχίο!

Όπως τονίζουν στο «Ε», δεν είχαν ιδέα ότι ο εργαζόμενος, με τον οποίο συναλλάσσονταν καθημερινά, είχε καταθέσει πλαστά χαρτιά για να προσληφθεί. «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτός ο άνθρωπος κορόιδεψε κάποιον. Από τη μεγάλη του προϋπηρεσία και εμπειρία που είχε, όσο και από τις θέσεις που κατέλαβε στα 23 χρόνια, έδειχνε να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο, ενώ δεν είχε πέσει στην αντίληψή μας κάποιο περιστατικό που να δείχνει ότι ο συνάδελφός μας δεν είχε σχέση με το επάγγελμα», σημείωναν. Ο έλεγχος, πάντως, έδειξε ότι ο εν λόγω νοσηλευτής που είχε τεθεί και επικεφαλής για αρκετό διάστημα σε κλινική, είχε καταθέσει πλαστό πτυχίο. Ως εκ τούτου, τέθηκε αυτομάτως την Τετάρτη σε διαθεσιμότητα και του δίνεται η διορία έως την ερχόμενη Πέμπτη να απολογηθεί.

Έλεγχοι με εντολή άνωθεν
Ας σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ελέγχου που διέταξε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Γραφείο Προσωπικού του Βοστανείου, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό ο έλεγχος, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ δεν αποκλείεται η αποκάλυψη και άλλου περιστατικού.

Ειδική έκθεση του Υπουργείου και του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης προτείνει στις αρμόδιες αρχές να προβούν στην ανάκληση όσων διορισμών διαπιστωθεί ότι έχει γίνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή εκείνων όπου διαπιστώνεται έλλειψη όλων των απαιτούμενων προϋποθέσεων. Παράλληλα, «προτείνεται» και η κοινοποίηση στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εν λόγω υπαλλήλων, αλλά και των κατά περίπτωση διοικητικών οργάνων που ενέκριναν τις μη νόμιμες προσλήψεις.

Σε αρκετά πιο ήπιους τόνους, ωστόσο, φαίνεται ότι κινείται η διοίκηση του Νοσοκομείου, που αναγνωρίζει το πρόβλημα και θεωρεί απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά σε βάρος της Δημόσιας Υγείας. Από την άλλη, γνωρίζοντας και τα προσωπικά προβλήματα, αλλά και υποχρεώσεις τού εν λόγω νοσηλευτή, θεωρεί ότι τα βήματα που ορίζει ο νόμος και τα υπουργεία ως εντολές, αλλά και τα στάδια μέχρι την οριστική απόλυση, πρέπει να γίνουν σεβαστά, ώστε να μην παρουσιάζονται δείγματα «ανθρωποφαγίας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey