Επιμελητήριο Λέσβου:

Υπέρ της πεζοδρόμησης της Ερμού

07/03/2014 - 14:44

Εκτενής συζήτηση για την πεζοδρόμηση της αγοράς της Μυτιλήνης έγινε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου την Τετάρτη το βράδυ, θέμα που «καίει» εκατοντάδες εμπόρους που έχουν καταστήματα στην Ερμού και τους γύρω από αυτή δρόμους.

Εκτενής συζήτηση για την πεζοδρόμηση της αγοράς της Μυτιλήνης έγινε στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Λέσβου την Τετάρτη το βράδυ, θέμα που «καίει» εκατοντάδες εμπόρους που έχουν καταστήματα στην Ερμού και τους γύρω από αυτή δρόμους.

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης και μέλος τού Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, Κίμων Καζάζης, αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και δήλωσε πως ο Εμπορικός Σύλλογος είναι υπέρ της πλήρους πεζοδρόμησης της Ερμού. Παράλληλα, βέβαια, συζητάει και άλλες λύσεις, όπως είναι η πεζοδρόμηση της Ερμού από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, τονίζοντας πως σε όλες τις πόλεις τα εμπορικά κέντρα έχουν πεζοδρομηθεί προκειμένου να εξυπηρετείται το καταναλωτικό κοινό και η λειτουργία της αγοράς.

Στη συνέχεια, περιέγραψε σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίσσονται στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, με τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στις δύο πλευρές του δρόμου κατά τις νυχτερινές ώρες, φορτηγά, νταλίκες έως και μπετονιέρες να διέρχονται από την Ερμού, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να προκαλούν ζημιές στα φωτιστικά σώματα και τις ταμπέλες των καταστημάτων. Επίσης έχει εμφανιστεί το φαινόμενο εν ώρα λειτουργίας της αγοράς οδηγοί Ι.Χ. αυτοκινήτων να κορνάρουν σε πεζούς προκειμένου να φύγουν από το δρόμο για να προχωρήσουν τα οχήματα.

Ο κ. Καζάζης υποστήριξε πως η πεζοδρόμηση της Ερμού θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν κι άλλες δραστηριότητες, όπως είναι καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος, μια και θα αυξηθεί ο κόσμος που περνάει από την αγορά.

Σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις, ο κ. Καζάζης ανέφερε πως προήλθαν από ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων που βρίσκονται στο τμήμα από την ταβέρνα «Ερμής» έως το Γενί Τζαμί, δηλαδή σε ένα πολύ μικρό τμήμα της Ερμού.

Υπέρ της πεζοδρόμησης της αγοράς τάχθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θράσος Καλογρίδης.

Ένας μικρός αριθμός μελών τού Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, όπως ο Γιώργος Ζαφειρίου και ο Παναγιώτης Τσουπής, εξέφρασαν είτε την αντίθεσή τους είτε τον προβληματισμό τους για τις επιπτώσεις από την εφαρμογή του μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, η επικρατούσα θέση των μελών τού Δ.Σ. του Επιμελητηρίου είναι πως η πεζοδρόμηση της αγοράς είναι σε θετική κατεύθυνση και ότι τα όποια λειτουργικά προβλήματα παρουσιάζονται, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey