Στο «Book and Art» την Παρασκευή και το Σάββατο, η Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

Η μέντορας του παιδικού βιβλίου στη Λέσβο

06/03/2014 - 16:19

Έχει γράψει 157 παιδικά βιβλία (δικά της, αλλά και διασκευές) και εννιά βιβλία για ενηλίκους και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας.

Έχει γράψει 157 παιδικά βιβλία (δικά της, αλλά και διασκευές) και εννιά βιβλία για ενηλίκους και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Θεωρείται μέντορας στο χώρο του παιδικού βιβλίου και γι’ αυτό θα είναι μεγάλη χαρά για τα παιδιά και τους γονείς να την απολαύσουν στη βιβλιοπαρουσίαση που θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Book and Art», Κομνηνάκη 5, στη Μυτιλήνη.

Η Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ψυχογιός», θα παρουσιάσει την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα το «Άρωμα Βανίλιας» που εκδόθηκε το 2013 και την επανέκδοση του «Τελευταίου χορού της Σαλώμης», ενώ θα βρίσκεται και το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην εκδήλωση που θα γίνει για το παιδικό βιβλίο, όπου θα αφηγηθεί παιδικό παραμύθι.

H συγγραφέας γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Ακόμη, έχει τιμηθεί με βραβεία για τα βιβλία της και τη μεταφραστική της δουλειά.

Το «Άρωμα Βανίλιας» είναι ένα μυθιστόρημα που ανακατεύει μυρωδιές και γεύσεις, χαϊδεύει υλικά, ξυπνάει μνήμες και προσφέρει ό,τι πολυτιμότερο· την αγάπη. Η Άρτεμη, το παιδί με το γρατσουνισμένο γόνατο, «χάνεται» ανάμεσα στους Μικρούς Αγγέλους, παρέα με μια Ελλάδα που αναζητάει την ταυτότητά της. Κι ύστερα… ένας βράχος του Σαρωνικού, η Ύδρα, ένας μελαχρινός Μικρός Πρίγκιπας. Άρωμα λεμονανθού σε ένα νησί πνιγμένο στα πεύκα. Γκαράμ Μασάλα και σαφράν, ένα αγόρι από τις μακρινές Ινδίες. Η μυρωδιά της μαγευτικής υγρασίας, η λίμνη των Ιωαννίνων. Ο κλέφτης της αγάπης, η αλμύρα του Αιγαίου. Όλα όσα χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Πάτμο, το Νησί της Αποκάλυψης…

Στον «τελευταίο χορό της Σαλώμης», επτά πρόσωπα ζητούν λύτρωση, σε μια ιστορία για τις ανθρώπινες σχέσεις που σμίγει το χτες με το σήμερα, γεμάτη χαρά και πόνο, αλήθειες και ψέματα, ίντριγκες και πάθη, όπως η ίδια η ζωή. Είναι ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και την απιστία, επτά ζωές που γίνονται ένα κουβάρι, επτά πέπλα που λικνίζονται στο παρόν και στο παρελθόν, στον παράδεισο και στην κόλαση, χορεύοντας στο ρυθμό… της Σαλώμης.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Εμπρός».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey