Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης ανάμεσα σε όλα τα σχολεία του Βορείου Αιγαίου

Στο «τοπ 3» των αφισών

06/03/2014 - 14:29

Πρωτότυπα έργα ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό έφτιαξαν με τα χέρια τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Βορείου Αιγαίου, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική δράση του Υπουργείου Υγείας.

Πρωτότυπα έργα ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό έφτιαξαν με τα χέρια τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του Βορείου Αιγαίου, που ανταποκρίθηκαν σε σχετική δράση του Υπουργείου Υγείας. Τρία από αυτά κατόρθωσαν να περάσουν από τις αρμόδιες επιτροπές κάθε οικείας διεύθυνσης Εκπαίδευσης και τέλος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Βορείου Αιγαίου και σήμερα περνούν στην τελευταία φάση του πανελλαδικού διαγωνισμού που διεξάγεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Ένα από αυτά μάλιστα που πέρασαν στα τρία πρώτα, είναι το έργο τριών μαθητών του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, ενώ τα άλλα δύο είναι από το Γυμνάσιο Οινουσσών Χίου και από το Δημοτικό Σχολείο Σάμου.

Με απόλυτη επιτυχία και μάλιστα με συμμετοχές από όλο το Βόρειο Αιγαίο ολοκληρώθηκε η δράση «+δημιουργώ», η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού. Η πρόσκληση απευθυνόταν στους μαθητές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, προκειμένου να συμβάλλουν με τις εικαστικές δημιουργίες τους στη διαμόρφωση της ιστοσελίδας του Παρατηρητηρίου http://paratiritirio.minedu.gov.gr/. Απώτερος στόχος της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας πάνω σε θέματα βίας και εκφοβισμού, μέσα από την ενεργή συμμετοχή σε μια κοινή δράση, την ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς, καθώς και την ανάπτυξη σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, την κατανόηση και την αποδοχή.

Η εν λόγω δράση διενεργήθηκε αποκλειστικά εντός του σχολικού ωραρίου, ενώ αποτέλεσε μια ευκαιρία για ενημέρωση-συζήτηση και διαδραστική ενασχόληση των μαθητών με σχετικές πηγές και εκπαιδευτικό υλικό πριν τη συμμετοχή. «Κινούμενοι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο και εκφράζοντας προσωπικά τους βιώματα, επιθυμίες και ελπίδες, μαθητές αρκετών σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βορείου Αιγαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αλλά επίσης συγκίνησαν και εντυπωσίασαν τόσο τις κατά τόπους επιτροπές, όσο και την Κεντρική Επιτροπή της Περιφερειακής Διεύθυνσης που συστήθηκε για το σκοπό αυτό», αναφέρει η περιφερειακή διευθύντρια, Μαρία Παπαδανιήλ.


Η αφίσα των μαθητών της Σάμου

Οι διακριθέντες
Από τη Λέσβο διακρίθηκε το λογότυπο των μαθητών Κάθυ Τζιάκα, Στέλλας Κοτζαγιώργη και Μαρίας Γρίβα της Β΄ τάξης του Λυκείου, του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης. Επίσης διακρίθηκε η αφίσα της μαθήτριας του Δημοτικού Σχολείου Σάμου Αγάπης Βλάχου και το λογότυπο της μαθήτριας του Γυμνασίου Οινουσσών Αθανασίας Κομνηνάρη.

Στην προκαταρκτική φάση, οι κατά τόπους διευθύνσεις επέλεξαν τα έργα που - σύμφωνα με τις τοπικές επιτροπές - ανταποκρίνονταν με επάρκεια στο θέμα και τους στόχους της δράσης.

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου διακρίθηκαν στην εν λόγω φάση η Μαρίνη Κουταλέλλη και η Μιχαηλία Παπαμακαρίου τής Στ΄ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης και ο Μιχάλης Αβαγιανός, η Ελένη Αλβανού, ο Αλέξανδρος Ζεϊβέκης, η Νικολέτα Καρακωνσταντίνου, ο Γιάννης Χαρατσιάρης από την Στ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Παμφίλων. Από την Στ΄ τάξη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, οι Γιώργος Φερέτης, Ελένη Κουτσίδη, Δέσποινα Γιαννή, Εβελίνα Αντωνακέλλη, Σεμίνα Αθηνέλλη, Μαργαρίτα Παπασωτηρίου και Κατερίνα Τάκατζη.

Και η αφίσα μαθητών της Χίου

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, εκτός από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης, στην προκριματική φάση επιλέχθηκαν οι μαθητές Αντώνης Τζανετέλης, Όμηρος Ευαγγελιδάκης, Απόστολος Σουμελάς, Σαββίνα Χορού της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας και η Ταξιαρχούλα Ζουμπουρλή της Β΄ τάξης του Γυμνασίου Καλλονής.

«Όλα ανεξαιρέτως τα έργα των μαθητών χαρακτηρίζονταν από πρωτοτυπία, απαράμιλλη τεχνική, προσωπική καλλιτεχνική ματιά και βαθυστόχαστα μηνύματα, γεγονός που πραγματικά δυσκόλεψε το έργο της Επιτροπής προκειμένου να καταλήξει στην επιλογή τριών. Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους μαθητές μας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα.

Μέσα από την εκστρατεία καταπολέμησης της βίας και του εκφοβισμού τούς δόθηκε η δυνατότητα να υψώσουν το δικό τους ανάστημα και να αναδείξουν το καλλιτεχνικό τους ταλέντο συμμετέχοντας σε μια θετική δράση», ανέφερε η κ. Παπαδανιήλ, που ευχαρίστησε διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς που υποστήριξαν την εν λόγω δράση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey