Τίμησαν και τον πολιούχο της Μυτιλήνης

Η «Λεσβιακή Παροικία» πήγε Λαύριο

21/02/2014 - 23:52

Στο Λαύριο πήγαν εκδρομή τα μέλη της «Λεσβιακής Παροικίας» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, απολαμβάνοντας το λιμάνι του, που στους συντοπίτες θυμίζει… νησί.

Στο Λαύριο πήγαν εκδρομή τα μέλη της «Λεσβιακής Παροικίας» την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, απολαμβάνοντας το λιμάνι του, που στους συντοπίτες θυμίζει… νησί.

Το ενδιαφέρον για την εκδρομή ήταν τόσο μεγάλο, ώστε ένα πούλμαν 50 θέσεων δε στάθηκε αρκετό για να χωρέσει όλους εκείνους που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

Γι’ αυτό και αποφασίστηκε η εκδρομή να επαναληφθεί μέσα στο Μάιο. Η δασκάλα και συγγραφέας Ναννίνα Σακκά - Νικολακοπούλου, καθώς και ο αρχιτέκτονας μηχανικός Λάμπης Ηλιόπουλος, ξενάγησαν τους συμμετέχοντες στην ιστορία τη λαυρεωτικής χερσονήσου.

Παραμονή του Αγίου Θεοδώρου, η «Λεσβιακή Παροικία» γιόρτασε τον πολιούχο της Μυτιλήνης. Ο εορτασμός και φέτος ξεκίνησε με τη θεία λειτουργία και αρτοκλασία, στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Ομόνοια. Οι συμμετέχοντες έψαλλαν μαζί με το διοικητικό συμβούλιο το απολυτίκιο του αγίου.

Το νόστιμο και αφράτο άρτο, όπως κάθε χρόνο, έφτιαξε και προσέφερε η Γιούλια Ζαμπετάκη.

Μετά την εκκλησία, ο εορτασμός συνεχίστηκε στην αίθουσα της «Παροικίας», Ζήνωνος 29 - 31, με καφεδάκι και βουτήματα, που στη συνέχεια εξελίχτηκε σε μυτιληνιό ουζάκι με μεζέδες και με τραγούδι και χορό.

Το κέφι στις παρέες «άναψε» και οι Μυτιληνιοί με τους φίλους τους γλέντησαν μέχρι το απόγεμα. Σ’ αυτό βοήθησε και η κιθάρα και τα τραγούδια του μαέστρου Γιώργου Παζαΐτη, που όπως και πέρυσι, τίμησε με την παρουσία του τη γιορτή του πολιούχου αγίου της Μυτιλήνης και τα μέλη της «Λεσβιακής Παροικίας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey