Στην Ισπανία οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας

06/02/2014 - 16:19

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οκτώ σχολείων από την Ευρώπη κατάφερε να ενώσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Landscape as a mirror», «Το τοπίο ως καθρέφτης», και να δημιουργήσει μεταξύ τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς οκτώ σχολείων από την Ευρώπη κατάφερε να ενώσει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Comenius με τίτλο «Landscape as a mirror», «Το τοπίο ως καθρέφτης», και να δημιουργήσει μεταξύ τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας.

Το πρόγραμμα που ξεκίνησε από πέρυσι, συνεχίζεται και φέτος με μεγάλη επιτυχία, όπως είχε και η πρόσφατη επίσκεψη των μαθητών και καθηγητών τού ΕΠΑΛ Μύρινας στην πόλη Alella της Ισπανίας. Εκεί συναντήθηκαν από τις 21 έως τις 26 Ιανουαρίου οι μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, τη Μαρτινίκα, τη Γερμανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, τις Αζόρες και την Τουρκία (Σμύρνη).

Το ΕΠΑΛ Μύρινας, μέλος της ομάδας των οκτώ σχολείων που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα πολυμερούς σχολικής σύμπραξης, είχε ανταποδώσει τη φιλοξενία στη Λήμνο τον Οκτώβριο του 2013.

Πριν λίγες μέρες, ταξίδεψαν στην Alella της Ισπανίας οι μαθητές Αθανάσιος Μπαρμπάδης, Μαρία Σπυριδάκη και Γιάννης Σωτηρέλης και οι καθηγητές Μιχάλης Περιστεράκης και Χαρίκλεια Τσιριγώτη, όπου μετά από περιήγηση στις εγκαταστάσεις του σχολείου υποδοχής, Institut d’Alella, παρουσίασαν την εργασία που είχαν προετοιμάσει με θέμα «Ο τόπος, η πόλη και το σχολείο μας» και «Μύθοι και θρύλοι του τόπου μας».

Η Λήμνος, η ιστορία της, οι ομορφιές της και τα προϊόντα της, παρουσιάστηκαν από τους μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας, καθώς μέρος της συνάντησης ήταν αφιερωμένο στην προβολή των χωρών και της σημασίας της ευρωπαϊκής σχολικής σύμπραξης. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβανόταν και η Ημέρα Comenius και όπως και στις άλλες συναντήσεις, στήθηκαν τραπέζια με τη σημαία, τα τοπικά προϊόντα και πληροφοριακά έντυπα κάθε τόπου. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν τον τόπο τους, αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με όλους τους υπόλοιπους μαθητές και καθηγητές του σχολείου υποδοχής, καθώς και με τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Τι έκαναν;
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μαθητές και εκπαιδευτικοί από όλες τις συμμετέχουσες χώρες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τόπο και τα χαρακτηριστικά του. Ξεναγήθηκαν στην πόλη της Βαρκελώνης, όπου οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το ιστορικό της κέντρο, με τη γοτθική συνοικία και την εκκλησία Sagrada Família, αλλά και άλλα τουριστικά αξιοθέατα, όπως στο πάρκο Güell, στον πεζόδρομο La Rambla, στο λόφο Montjuïc, στο Ολυμπιακό Χωριό, στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας και την Barceloneta.

Ακόμη, περιηγήθηκαν στην πόλη τής Alella, όπου έτυχαν υποδοχής από το δήμαρχο της πόλης, ξεναγήθηκαν σε οινοποιείο της περιοχής, επισκέφθηκαν ένα φημισμένο παραθαλάσσιο χωριό, το Cadaqués, και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο του ζωγράφου Salvador Dalí στην πόλη Figueres.

Ο Θανάσης, η Μαρία και ο Γιάννης, αλλά και οι άλλοι μαθητές από το ΕΠΑΛ Μύρινας, έχουν πλέον αποκτήσει στενούς δεσμούς φιλίας, με την Karla, τον Arnau, το Javi, την Paula και τους άλλες μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, καθώς φιλοξενήθηκαν στα σπίτια των συμμαθητών τους, όπως οι ίδιοι τούς είχαν φιλοξενήσει πριν από τρεις μήνες στη Λήμνο. Οι μαθητές τού ΕΠΑΛ Μύρινας περιμένουν με ανυπομονησία την επόμενη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου στη Ρουμανία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey