Μετ’ εμποδίων η επικοινωνία των νησιωτών

«Κολλημένη» στη Μυτιλήνη

24/01/2014 - 14:51

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου όσον αφορά στη μεταξύ τους σύνδεση, αποτυπώνονται στις δηλώσεις της Μαρίας Ζαγούδη που ήρθε για λίγες μέρες στη Λέσβο και νιώθει αποκλεισμένη στο νησί. Παραμένει, λόγω προβλημάτων στα δρομολόγια των πλοίων, περισσότερες ημέρες απ’ όσες είχε προγραμματίσει.

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες του Βορείου Αιγαίου όσον αφορά στη μεταξύ τους σύνδεση, αποτυπώνονται στις δηλώσεις της Μαρίας Ζαγούδη που ήρθε για λίγες μέρες στη Λέσβο και νιώθει αποκλεισμένη στο νησί. Παραμένει, λόγω προβλημάτων στα δρομολόγια των πλοίων, περισσότερες ημέρες απ’ όσες είχε προγραμματίσει.

Η περιπέτεια της κ. Ζαγούδη ξεκίνησε πριν ακόμη έρθει στη Μυτιλήνη. Η ίδια επρόκειτο να επιβιβαστεί από τη Λήμνο την Πέμπτη 16 του μηνός, στις 2:30 το βράδυ, ωστόσο λίγες ώρες πριν το ταξίδι, ενημερώθηκαν τηλεφωνικώς ότι η αναχώρηση του πλοίου θα γινόταν τελικά στις 5:00 το πρωί. Έτσι, αντί να φτάσει, όπως υπολόγιζε, στο λιμάνι της Μυτιλήνης στις 8:30 το πρωί της Πέμπτης, έφτασε στις 12:00 το μεσημέρι.

Η ίδια ήθελε να επισκεφτεί μία οικογενειακή της φίλη για τρεις ημέρες, ωστόσο, λόγω του ότι αναβλήθηκε το δρομολόγιο Μυτιλήνη - Λήμνος της Κυριακής 19 Ιανουαρίου με το «Θεόφιλος», θα έπρεπε να παραμείνει στο νησί περισσότερες. Σημειώνεται ότι το «Θεόφιλος» αναπληρώνει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου το «European Express», εξ αιτίας κάποιων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο τελευταίο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελέσει τα δρομολόγιά του για λίγο διάστημα. Δεδομένου τούτου, έχει προκύψει το μπέρδεμα που παρουσιάζεται με τα δρομολόγια.

«Είχα βγάλει εισιτήριο για να φύγω για τη Λήμνο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου στις 4:40 μ.μ., ωστόσο ακυρώθηκε και με ενημέρωσαν για το γεγονός αυτό το Σάββατο 18 Ιανουαρίου. Αν το ήξερα νωρίτερα, θα μπορούσα φύγω την Παρασκευή που είχε πλοίο για Λήμνο», είπε η κ. Ζαγούδη.

Και το οικονομικό
Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της τυχερό για το γεγονός ότι έχει μία φίλη που τη φιλοξενεί, διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώνει ξενοδοχείο. Έσπευσε δε να επισημάνει ότι εξ αιτίας του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί με τα δρομολόγια των πλοίων, έχει χάσει τουλάχιστον δύο μεροκάματα από τη δουλειά της. Παράλληλα τόνισε ότι οι εποχές δεν είναι εύκολες, δουλειές δεν υπάρχουν και κατ’ επέκταση τα χρήματα βγαίνουν με δυσκολία. Αυτός είναι και ο λόγος που δε θέλει να φύγει με αεροπλάνο. «Για να βγάλω τα λεφτά του εισιτηρίου, θα πρέπει να κάνω τρία περίπου μεροκάματα. Δεν έχω τη δυνατότητα να δώσω τόσα χρήματα όταν για την παραμονή μου στη Μυτιλήνη έχω ξοδέψει πολύ λιγότερα.»

Παράλληλα υποστήριξε ότι είχε υπολογίσει τα χρήματα που θα έπαιρνε μαζί της, που συμπεριελάμβαναν τα εισιτήρια του πλοίου καθώς και τα έξοδα που θα έκανε για τις λίγες ημέρες που θα έμενε στη Λέσβο. Από αυτά, όπως διαπιστώνει τώρα, δεν περισσεύουν τα 59 ευρώ για το αεροπορικό, ενώ έσπευσε να επισημάνει ότι θεωρεί κοροϊδία να δώσει 59 ευρώ για μισή ώρα ταξίδι, όταν πρέπει να καταβάλει κάποιος περίπου το αντίστοιχο ποσό για να πάει στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι για τη διαδρομή Αθήνα - Μιλάνο μπορεί να βρει κανείς εισιτήριο με 52 ευρώ, όπως και για Αθήνα - Παρίσι εισιτήριο με 87 ευρώ, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό πράκτορα Σταύρο Ρεπάνη.

Αυτό που απασχολούσε την 23χρονη, ήταν το πότε θα επιστρέψει στο νησί της. Η κ. Ζαγούδη διαμαρτύρεται κυρίως για το γεγονός ότι τα δρομολόγια των πλοίων έχουν μειωθεί με το πέρασμα των χρόνων, δημιουργώντας προβλήματα στους νησιώτες και τη μεταξύ τους επικοινωνία, αλλά και στην σύνδεσή τους με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey