Στην κοπή της πίτας των Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Αψιμαχίες Βουνάτσου - Βογιατζή

14/01/2014 - 13:30

Πολιτικό ενδιαφέρον απέκτησε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (περιοχή Βορείου Αιγαίου). Αιτία, η έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και ο βουλευτής τής Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής.

Πολιτικό ενδιαφέρον απέκτησε η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου (περιοχή Βορείου Αιγαίου). Αιτία, η έντονη αντιπαράθεση που είχαν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και ο βουλευτής τής Ν.Δ. Παύλος Βογιατζής. Στην ομιλία του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί στη Λέσβο ο «Καλλικράτης» και κάλεσε όλους τους βουλευτές του Νομού να συμβάλουν στη διάσπαση του Δήμου. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι η διάσπαση μπορεί να γίνει ακόμη και με την κατάθεση τροπολογίας εκ μέρους των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Η αναφορά του κ. Βουνάτσου στα προβλήματα που δημιουργεί ο «Καλλικράτης» στη λειτουργία του Δήμου, προκάλεσαν την άμεση απάντηση του βουλευτή τής Ν.Δ. Παύλου Βογιατζή, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι δεν έχει κάνει τίποτα για να εισπράξει το αντίτιμο από την παροχή του νερού σε πολλά χωριά της Λέσβου. Επίσης ανέφερε ότι στο Δήμο έχουν δοθεί επτά εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν παλαιά χρέη, αλλά από το ποσό αυτό, περίπου τα έξι εκατομμύρια θα επιστραφούν.

Oι παραπάνω αναφορές του κ. Βογιατζή προκάλεσαν ακόμη πιο έντονη αντίδραση από την πλευρά του κ. Βουνάτσου και ο εκνευρισμός του έγινε εμφανέστατος όταν διέκοψε κατ’ επανάληψη το χαιρετισμό του βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ζερδελή. Ο κ. Ζερδελής, με τους χαμηλούς τόνους που τον διακρίνουν, απάντησε στον κ. Βουνάτσο ότι μπορούν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τροπολογίες, όμως είναι στην ευχέρεια της κυβέρνησης να τις κάνει δεκτές ή όχι. Ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί από την πλευρά τού ΣΥΡΙΖΑ το εργαλείο αυτό προκειμένου να επιτευχθεί η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Λέσβου πριν τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μάιου.

Αλλά και πίτα
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα στης Λέσχης Αξιωματικών Μυτιλήνης, ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου, Νίκου Χρυσάφη, που περιελάμβανε έντονες αιχμές κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Ειδικότερα, ο κ. Χρυσάφης έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα ως αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν στην Ελλάδα κυβερνήσεις, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Παράλληλα τόνισε: «Δώσαμε μάχες για να πείσουμε ότι από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν πλεονάζει κανείς, αφού ως καλλικρατικό δημιούργημα είχε αποδομηθεί από προσωπικό στη γέννησή του. Δεν πλεόναζαν ούτε οι δασοφύλακες, ούτε οι διοικητικοί, ούτε κανείς άλλος. Δώσαμε μάχες για να πείσουμε ότι η νησιωτικότητα δεν είναι παραχώρηση από καμμιά εξουσία, από καμμιά κυβέρνηση, αλλά κατάκτηση των νησιωτών.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε η γενικής γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο της υπηρεσίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey