Τέσσερις κάμερες για έλεγχο του περίφρακτου της πύλης εισόδου Μυτιλήνης, σε εφαρμογή υποχρεώσεων για λόγους ασφάλειας

«Μεγάλος Αδελφός» στο λιμάνι

19/12/2013 - 16:35

Αυστηρά για το περίφρακτο του λιμανιού και τους χώρους που επιβιβάζονται/αποβιβάζονται πολίτες τρίτων χωρών, είναι ο έλεγχος ο οποίος σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, θα γίνεται με τις κάμερες παρακολούθησης που τοποθετήθηκαν από την Τρίτη για λόγους ασφαλείας, αλλά και σε εφαρμογή υποχρεώσεων της Συνθήκης Σένγκεν.

Αυστηρά για το περίφρακτο του λιμανιού και τους χώρους που επιβιβάζονται/αποβιβάζονται πολίτες τρίτων χωρών, είναι ο έλεγχος ο οποίος σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, θα γίνεται με τις κάμερες παρακολούθησης που τοποθετήθηκαν από την Τρίτη για λόγους ασφαλείας, αλλά και σε εφαρμογή υποχρεώσεων της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτό που φοβούνται όμως όσοι είδαν τις κάμερες να τοποθετούνται, είναι η δυνατότητα που υπάρχει, αρκεί λίγο να στραφεί ο φακός τους, να λειτουργήσουν ως «Μεγάλος Αδελφός», να καταγράφουν δηλαδή ό,τι γίνεται και κινείται στη χερσαία ζώνη της προκυμαίας Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσαν ο πρόεδρος Κώστας Κορδώνης, αλλά και η αρμόδια για το θέμα υπάλληλος του Λιμενικού Ταμείου, Ελένη Κατωτριάτου, οι κάμερες αφορούν στον έλεγχο της περιοχής του περίφρακτου του λιμανιού, για αυτό και τοποθετήθηκαν από δύο στην είσοδο του χώρου που κινούνται τα πλοιάρια από Τουρκία και στην περιοχή των κρουαζιερόπλοιων.

Η δαπάνη για τις κάμερες ανήλθε στις 13.920 και η απόφαση για την αγορά τους έγινε πέρυσι, ενώ θα υπάρξει και διαδικασία για την ανάθεση του έργου παρακολούθησης και διαχείρισης του αρχείου των λήψεων.

Σ’ όλα τα λιμάνια
Απ’ το 2002 και σε συνέχεια των μέτρων ασφαλείας που λήφθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, υιοθετήθηκε στα λιμάνια η εφαρμογή ειδικού κώδικα ασφαλείας (I.S.P.S.), βάσει του οποίου και δρομολογήθηκε για τις λιμενικές εγκαταστάσεις του επιβατικού λιμένα Μυτιλήνης η προμήθεια κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (κάμερες CCTV σύμφωνα με τις προδιαγραφές τού I.S.P.S.).

Η τοποθέτηση των ίδιων καμερών περιλαμβάνεται και στις υποχρεώσεις εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν που αφορά στην κίνηση επιβατών τρίτων χωρών στην πύλη εισόδου Μυτιλήνης.

«Και στη συζήτηση που είχαμε στη Λιμενική Επιτροπή, όταν εγκρίθηκε η αγορά των καμερών, τονίστηκε πως αποτελεί υποχρέωσή μας και πρέπει να τοποθετηθούν», ανέφερε ο κ. Κορδώνης σχετικά με τα σχόλια που αφορούν στις κάμερες.

Ανάλογη αναφορά έκανε και το μέλος της Λιμενικής Επιτροπής, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου, Παρασκευάς Φραντζέσκος, σημειώνοντας ότι οι κάμερες θα είναι στραμμένες αποκλειστικά στο περίφρακτο του λιμανιού και δε θα καταγράφουν την κίνηση στη χερσαία ζώνη της προκυμαίας.

Η τοποθέτηση των καμερών που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία, έγινε προχθές, ενώ το κέντρο παρακολούθησής τους θα βρίσκεται στο χώρο του Λιμενικού Ταμείου και θα εποπτεύεται από εταιρεία που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey