Τον εκδικήθηκε καταθέτοντας στο ΓΕΕΘΑ πλήθος στοιχείων, γιατί την άφησε για άλλη γυναίκα. ΕΔΕ για το στρατιωτικό ιερέα που υπηρετούσε στη Λήμνο

Περιζήτητος αρχιμανδρίτης!

05/12/2013 - 16:31

Νέες διαστάσεις παίρνει το ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού, που υπηρετούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό στη Λήμνο.

Νέες διαστάσεις παίρνει το ερωτικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον αρχιμανδρίτη στρατιωτικό ιερέα με βαθμό λοχαγού, που υπηρετούσε μέχρι πριν από λίγο καιρό στη Λήμνο. Η 48χρονη φίλη του, θέλοντας να τον εκδικηθεί για τον τρόπο με τον οποίο ο ιερέας προσπάθησε να τη βγάλει από τη ζωή του, κατέθεσε στο ΓΕΕΘΑ πλήθος στοιχείων τα οποία φέρεται να αποδεικνύουν τη στενή σχέση που είχαν οι δύο τους για περισσότερα από 10 χρόνια.

Μετά το περιστατικό (το οποίο συνέβη στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αποκαλύψει το «Ε»), όπου ο ιερέας είχε καταγγείλει στην Αστυνομία τη 48χρονη ως διαρρήκτη, η ίδια για να τον εκδικηθεί, τον κατήγγειλε στο ΓΕΕΘΑ, προσκομίζοντας έγγραφα τα οποία φέρεται ν’ αποδεικνύουν σοβαρές διοικητικές και όχι μόνο παραβάσεις του ιερέα εις βάρος της υπηρεσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα φέρεται να προσκόμισε δύο στρατιωτικές υπηρεσιακές ταυτότητες, όπου στη μία εμφανιζόταν ως αδελφή του αρχιμανδρίτη στρατιωτικού προκειμένου να τρώει στη Στρατιωτική Λέσχη της Λήμνου και στην άλλη, ως σύζυγος του λοχαγού ιερέα, προκειμένου να ταξιδεύει δωρεάν με το στρατιωτικό αεροπλάνο C-130!

Αμέσως διατάχθηκε ΕΔΕ και ο ιερέας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα όσα καταγγέλλει η 48χρονη. Εκτός από τα πλαστά έγγραφα, η τελευταία κατήγγειλε τον αρχιμανδρίτη και για παράνομη οπλοφορία, ξυλοδαρμούς, απειλές και παράνομες - λόγω της ιδιότητάς του - ερωτικές σχέσεις.

Και μήνυση
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα «Espresso», ο ιερωμένος διατηρούσε δεσμό με τη 48χρονη μέχρι τις 12 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, τις πρωινές ώρες εκείνης της μέρας, ο στρατιωτικός ιερέας μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα της Λήμνου και κατέθεσε μήνυση εναντίον μιας γυναίκας για παραβίαση οικογενειακής στέγης.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς: «Στις 5:00 το πρωί που επέστρεψα στην οικία μου, στην περιοχή του Λιβαδοχωρίου Λήμνου, από ταξίδι, ανοίγοντας την είσοδο βρήκα στα δεξιά αυτής μια βαλίτσα, η οποία δε μου ανήκε, και στη συνέχεια άναψε κάποιος το φως του πάνω ορόφου και άκουσα βήματα. Αμέσως έκλεισα την πόρτα, διότι κατάλαβα ότι κάποιος άγνωστος είναι στο σπίτι μου, καθώς μένω μόνος και κανείς δεν έχει κλειδιά του σπιτιού.»

Οι δύο αστυνομικοί που μετέβησαν στο σπίτι του ιερέα, έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η πόρτα δεν έφερε ίχνη παραβίασης. Ο ιερέας τούς άνοιξε την πόρτα και όταν ανέβηκαν στην κρεβατοκάμαρα, βρήκαν τη 48χρονη Χ.Κ. να κοιμάται. Οι αστυνομικοί την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου ο παπάς κατάθεσε εις βάρος της μήνυση για διάρρηξη.

Στα γραφεία του Αστυνομικού Τμήματος, όμως, η 48χρονη γυναίκα έδωσε τη δική της εκδοχή για τη... διάρρηξη. Όπως κατήγγειλε στους αστυνομικούς, όχι μόνο δεν ήταν διαρρήκτης, αλλά η επί 11 ολόκληρα χρόνια ερωμένη του παπά! Σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε, με τον Κ.Ι.Κ. γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν όταν εκείνος ήταν ακόμη μοναχός σε μοναστήρι της Πάτρας.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα ήταν παντρεμένη και μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, δε δίστασε να εγκαταλείψει άνδρα και παιδιά για τα μάτια του ιερέα. «Έχουμε ερωτικό δεσμό εδώ και 11 χρόνια. Δεν είμαι μια άγνωστη που μπήκα στο σπίτι του χωρίς τη δική του άδεια. Έχω κλειδιά. Ήρθα να τον επισκεφθώ και μαλώσαμε. Εκείνος με κλείδωσε μέσα και μου είπε ότι θα με κανονίσει. Έπειτα ήρθε σε εσάς και σας είπε ότι είμαι διαρρήκτης!», είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς.

Εναντίον της σχηματίστηκε δικογραφία και την επομένη, το πρωί της 13ης Οκτωβρίου, η 48χρονη αναμενόταν να μεταφερθεί από τη Μυτιλήνη προκειμένου να οδηγηθεί στο αυτόφωρο. Όμως επειδή στο σπίτι του ιερέα δε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, αλλά και βάσει σημαντικών στοιχείων που προσκόμισε η γυναίκα, σε επικοινωνία που είχαν οι αστυνομικοί με την εισαγγελέα η τελευταία αποφάσισε λόγω έλλειψης στοιχείων, η 48χρονη να αφεθεί ελεύθερη προσωρινά, μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμος.

Κατάθεση…
«Με έβριζε χυδαία, με χτυπούσε, με απειλούσε με το όπλο του. Αλλά εγώ έμενα μαζί του γιατί τον αγαπούσα. Είχε πολλά κακά. Εκτός από βίαιος, ήταν και εθισμένος στο πορνό. Παρακολουθούσε συνέχεια πορνό στο ίντερνετ και στην τηλεόραση», είπε η 48χρονη στους αξιωματικούς τού ΓΕΕΘΑ, ενώ ως αιτία για να ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσά τους ανέφερε ότι στάθηκε μια άλλη γυναίκα, ηλικίας 30 ετών, η οποία εργάζεται στο νησί. Προκειμένου μάλιστα η ίδια να αποδείξει την ερωτική σχέση, φέρεται να προσκόμισε επίσης κοινές φωτογραφίες τους, αλλά και βιβλιάρια καταθέσεων στα οποία είναι συνδικαιούχος με τον ιερωμένο.

Η ερωτική ιστορία τής Χ.Κ. και του 40χρονου αρχιμανδρίτη ξεκινά πριν από περίπου 11 χρόνια, στην πόλη της Πάτρας. Η γυναίκα πήγαινε σε ένα μοναστήρι της περιοχής για να προσευχηθεί και να ζητήσει στήριξη στα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Σε αυτό το μοναστήρι γνώρισε το νεαρό τότε μοναχό Κ.Ι.Κ.. Αμέσως ερωτεύτηκαν και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί. Όμως η κλειστή κοινωνία δε θα τους άφηνε ήσυχους κι έτσι πήραν μια μεγάλη απόφαση. Η γυναίκα εγκατέλειψε το σύζυγό της και τα τρία παιδιά της και εγκαταστάθηκε με τον ιερέα αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Αργότερα ο ιερέας μετατέθηκε στη Λήμνο και η γυναίκα τον επισκεπτόταν τουλάχιστον δύο φορές το μήνα. Όπως η ίδια είχε εκμυστηρευτεί, ήταν μια σχέση με πολλά προβλήματα, αλλά επειδή η γυναίκα δε δούλευε και τη συντηρούσε, τον είχε ανάγκη και γι’ αυτό δεν έφευγε από κοντά του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αρχιμανδρίτης ανακοίνωσε στη 48χρονη ότι ήθελε να χωρίσουν. Εκείνη όμως αντέδρασε, καθώς γι’ αυτόν είχε εγκαταλείψει τα πάντα. Τον Οκτώβριο τον επισκέφθηκε μία ακόμη φορά στο νησί, με την ελπίδα να τα ξαναβρούν. Ο αρχιμανδρίτης, τότε, την κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Η συνέχεια του ερωτικού σκανδάλου θα παιχτεί στις δικαστικές αίθουσες, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το πόρισμα της ΕΔΕ που έχει διατάξει το ΓΕΕΘΑ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey