Κάτοικοι και επαγγελματίες ζητούν απ’ τη ΔΕΥΑΛ που έχει αναθέσει τη μελέτη των δικτύων του Χάλικα, άμεσα λύση για τη δυσοσμία

«Κάντε κάτι για το Μακρύ Γιαλό»

26/11/2013 - 15:17

Να υπάρξει τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος δυσοσμίας, αλλά και όλων των προβλημάτων που προκαλεί η απόρριψη αστικών λυμάτων στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ζητούν περίοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής,

Να υπάρξει τώρα αντιμετώπιση του προβλήματος δυσοσμίας, αλλά και όλων των προβλημάτων που προκαλεί η απόρριψη αστικών λυμάτων στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού, ζητούν περίοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής, που προειδοποιούν για τις συνέπειες που αφορούν κάθε αρμόδιο αν δε ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για το περιβάλλον. Απ’ την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ αναφέρει ότι προ τριμήνου η Επιχείρηση ανέθεσε την εκπόνηση μελέτης που αφορά στα δίκτυα του Χάλικα, προκειμένου στη συνέχεια να αναζητηθεί χρηματοδότηση για το έργο, το οποίο θα απαλλάξει την περιοχή της μαρίνας απ’ τα απόβλητα.

Με επιστολή τους στις 6 Νοεμβρίου, που κοινοποίησαν χθες στα μέσα ενημέρωσης, οι περίοικοι και επαγγελματίες της περιοχής απευθύνονται στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρη Μαρινάτο, αλλά και στον πρόεδρο του Νοσοκομείου, Βασίλη Μουζάλα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη κάθε επιπλέον καθυστέρηση, αδράνεια και αδιαφορία για την υποβάθμιση των επιχειρήσεων και της ζωής τους απ’ την παράνομη απόρριψη αστικών λυμάτων στον Μακρύ Γιαλό και απ’ τις δυο πλευρές της μαρίνας.

«Με ευθύνη συγκεκριμένων αρμοδίων, τα έργα δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης και διοχέτευσης των λυμάτων στις δαπανηρότατες εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού έχουν διακοπεί εδώ και πολλά χρόνια, εγκαταλείποντας περιοχές όπως αυτή του Μακρύ Γιαλού στην ανθυγιεινή και δύσοσμη τύχη τους», αναφέρουν στην ίδια επιστολή, όπου επικαλούνται έγκυρα δημοσιεύματα του «Ε», τον Απρίλιο του 2010 και τον Ιούνιο του 2012, σύμφωνα με τα οποία οι αιτίες της όλης απαράδεκτης αυτής κατάστασης «είναι η βαρειά αμέλεια για την καθυστέρηση κατασκευής δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή Χαλίκων, στην οδό Οικονόμου Τάξη, Καραπαναγιώτη, Σκαμανδρίου, Βοστάνη κ.λπ., καθώς και η πλημμελής λειτουργία του απαρχαιωμένου και αναποτελεσματικού βιολογικού καθαρισμού του Νοσοκομείου Μυτιλήνης».

Οι διαμαρτυρόμενοι δημότες επισημαίνουν ότι η νομοθεσία «επισύρει συνέπειες και σε ατομικό επίπεδο των αρμοδίων, ποινικές ευθύνες για την παράλειψη λήψης μέτρων και για την παράλειψη της εκτέλεσης ενεργειών για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος» και δηλώνουν πως με την επιστολή-υπόμνημα ξεκινούν τη διαδικασία για επίλυση του προβλήματος, δηλώνοντας διατεθειμένοι να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν ορίσει ως εκπρόσωπό τους και δικηγόρο, που ανέλαβε την υποβολή του υπομνήματος, όχι μόνο στους αποδέκτες, αλλά και ως κοινοποίηση σε σειρά άλλων παραγόντων και φορέων.

Απ’ την πλευρά του, ο κ. Μαρινάτος ανέφερε ότι με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΥΑΛ, έναντι 15.000 ευρώ ανατέθηκε προ τριμήνου η ολοκλήρωση μελέτης που είχε ξεκινήσει απ’ την Επιχείρηση, για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης στην περιοχή του Χάλικα.

«Πιστεύουμε ότι σύντομα θα έχουμε στη διάθεσή μας τη μελέτη, με την οποία και θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση για το αναγκαίο έργο ολοκλήρωσης του βιολογικού στην πόλη», ανέφερε ο κ. Μαρινάτος, συμπληρώνοντας ότι εκτιμά πως γρήγορα ο φάκελος του έργου θα είναι έτοιμος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey