Εθελοντές ζητούν παρέμβαση Αθανασίου

26/11/2013 - 15:14

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του, 

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ζήτησαν τα μέλη της οργάνωσης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια. Παρ’ ότι ο κ. Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα, εν τούτοις οι εθελοντές απευθύνθηκαν σε εκείνον «ως μέλος της κυβέρνησης, επιστήμονα, νομικό και ευαίσθητο άνθρωπο». Σημειώνοντας σε σχετικό έγγραφο ότι ο τρόπος λειτουργίας της Μόριας κάθε άλλο παρά «υποδοχή» θυμίζει, ζητούν να συνδράμει.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Άνθρωποι στοιβαγμένοι και στριμωγμένοι στα παμπάλαια κοντέινερ, που “μπάζουν” από παντού, αυλίζονται εκ περιτροπής σε χώρο δύο επί δύο περιφραγμένο με υψηλά συρματοπλέγματα, ενώ υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γης στο γήπεδο του στρατοπέδου. Απορίας άξιο πράγματι είναι, τίνος ιδέα ήταν οι κατασκευές αυτές και ποιους ανομολόγητους σήμερα σκοπούς εξυπηρετούν. Πέραν όμως των υποδομών και των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης, που αυτές επιβάλλουν, έχει υπέρμετρα αυξηθεί, για λόγους που δεν κατανοούμε, ο χρόνος κράτησης των μεταναστών.»

Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε ότι θα πάει στο στρατόπεδο με την πρώτη ευκαιρία και συνεχάρη τους εθελοντές για τη δράση τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey