Ζευγάρι ανέργων ζητά βοήθεια, καθώς δεν μπορούν να μεγαλώσουν το τριών μηνών παιδί τους

«Βοηθείστε μας»

22/11/2013 - 23:30

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γονείς ενός βρέφους μόλις τριών μηνών, άνεργοι και οι δύο, καθώς δεν έχουν χρήματα για να το μεγαλώσουν. Μοναδικό στήριγμα έχουν τον παππού του παιδιού, ενώ η οικογένεια ζει σε ένα σπίτι στο Συνοικισμό χωρίς νερό και ρεύμα.

Έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι γονείς ενός βρέφους μόλις τριών μηνών, άνεργοι και οι δύο, καθώς δεν έχουν χρήματα για να το μεγαλώσουν. Μοναδικό στήριγμα έχουν τον παππού του παιδιού, ενώ η οικογένεια ζει σε ένα σπίτι στο Συνοικισμό χωρίς νερό και ρεύμα.

Αυτό που ζητούν, είναι μια δουλειά για να μπορέσουν να ζήσουν το παιδί τους.

Πολλά τα βάσανα που στεγάζει το σπίτι στην οδό Ζαλόγγου 15. Ο Γιάννης Χούλαρης και Ελένη Κρητικάκη, χωρίς δουλειά, βρίσκονται σε απόγνωση, γιατί δε θέλουν να λείπει τίποτα από το παιδί που έφεραν πριν λίγο καιρό στον κόσμο. «Ευτυχώς ο πεθερός μου και η μάνα μου βοηθούν, αλλά μέχρι πότε θα μπορούν;», είπε η 33χρονη Ελένη.

Φοβούνται, όπως είπαν στο «Ε», δε θέλουν να χάσουν και αυτό το παιδί όπως τα άλλα δύο, που πριν από ενάμιση χρόνο περίπου τούς τα πήρε η Πρόνοια, όταν ο πατέρας μπήκε στην φυλακή και η μητέρα δεν ήταν σε θέση να τα μεγαλώσει. «Δε θέλουμε να το χάσουμε και αυτό όπως την πεντάχρονη Κωνσταντίνα και την τετράχρονη Γεωργία.»

Μοναδικό στήριγμα, ο παππούς, ο κ. Γιώργος Χούλαρης, που τρέχει για να μη λείψει τίποτα από το εγγόνι του. Ο ίδιος δεν έχει προλάβει να βγει ακόμη στη σύνταξη, καθώς απολύθηκε πριν από πέντε χρόνια και από τότε δεν έχει μπορέσει να βρει άλλη δουλειά.

«Πώς ζούμε; Από δω και από κει», είπε ο κ. Χούλαρης και εξήγησε ότι ζητάει χρήματα για να μπορεί να αγοράσει παιδικές τροφές, πάνες και ό,τι άλλο χρειάζεται το μωρό. Χτες είχε πάει ο ίδιος, παίρνοντας μπουκάλια και ένα μπιτόνι, σε κάποιους γείτονες και τους ζήτησε να τα γεμίσει. «Πώς αλλιώς θα καθαρίσουν και τι θα έχουν για να πίνουν;», είπε.

Το ψυγείο και οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές έχουν μπει σε αχρηστία, αφού εδώ και πολλούς μήνες τούς έχει κοπεί το ρεύμα. Να τα συνδέσουν ξανά είναι αδύνατο, καθώς όπως είπε ο πατέρας του παιδιού δεν μπορούν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν ένα κεραμίδι να βάζουν από κάτω το κεφάλι τους, αφού φιλοξενούνται εδώ και καιρό στο σπίτι συγγενικού τους προσώπου.

Ζητά βοήθεια…
«Κάντε κάτι, σας παρακαλώ», είπε ο κ. Χουλάρης, εμφανώς συγκινημένος και μη μπορώντας να αντέξει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, μη αντέχοντας το γεγονός ότι το εγγόνι του ζει σε ένα περιβάλλον όπου, εκτός από την αγάπη, δεν υπάρχουν κάποια αγαθά που στις μέρες θεωρούνται απαραίτητα, αν όχι δεδομένα.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, μπορούν να καλούν στο 6975-793923 ή να πηγαίνουν στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου στο Συνοικισμό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey