Διοικητικός έλεγχος για τη νεοφασιστική πρόκληση

22/11/2013 - 14:36

Η νεοφασιστική πρόκληση που υπήρξε μέσα στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την περασμένη Παρασκευή, διερευνάται από τη διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Η νεοφασιστική πρόκληση που υπήρξε μέσα στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την περασμένη Παρασκευή, διερευνάται από τη διοίκηση της Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αργά το μεσημέρι ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, Βασίλης Κοντάρας, μετέβη στο Γυμνάσιο της Επάνω Σκάλας και ανακοίνωσε ότι με απόφαση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης, Μαρίας Παπαδανιήλ, ελέγχεται διοικητικά η διοργάνωση της εκδήλωσης.

Ας σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε χθες το «Ε», στην εκδήλωση αυτή, τιμής στην εξέγερση, κυριάρχησε η προβολή ενός φιλμ διάρκειας λίγων λεπτών, με τον τίτλο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου». Παρών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν ο γυμνασιάρχης του Σχολείου, Βασίλης Μακρυπούλιας.

Το ακροδεξιό «ντοκυμαντέρ» διάρκειας 8,5 λεπτών μπορεί κανείς να το δει ανηρτημένο στο YouTube και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=koGc5m7u0VY#t=20/. Μπορεί όμως κανείς να το δει ανηρτημένο, ακόμα και σήμερα, και στο προσωπικό ιστολόγιο του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου (http://www.pandidaktirio.blogspot.gr), όπου ο κ. Μακρυπούλιας υποστηρίζει ότι «το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973. Το Πολυτεχνείο… Ο Ισραηλινός Στρατηγός Νταγιάν, ο Πεσματζόγλου της Bildeberg και οι κομάντος ξένων δυνάμεων με ελληνικές στρατιωτικές στολές.»

Να θυμίσουμε ότι την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης, της αφιερωμένης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, το παραπάνω «ντοκυμαντέρ» παίχθηκε με πρωτοβουλία υποτίθεται δυο μαθητών, αλλά προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση τόσο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών, οι οποίοι και αποχώρησαν. Αυτός όμως που δεν αποχώρησε, ήταν ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου, Βασίλης Μακρυπούλιας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey