Πανελλαδική «θύελλα» από τη μήνυση-πρόκληση

Όλοι καταδικάζουν…

22/11/2013 - 14:33

Σίγουρα ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, αναρωτιέται σοβαρά πλέον για το πώς τα κατάφερε να ανοίξει τον εναντίον του «ασκό του Αιόλου», την καθολική καταδίκη της προκλητικής του ενέργειας να προβεί σε μήνυση, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για τα όσα αποκάλυψε σχετικά με τη δραστηριότητά του.

Σίγουρα ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, αναρωτιέται σοβαρά πλέον για το πώς τα κατάφερε να ανοίξει τον εναντίον του «ασκό του Αιόλου», την καθολική καταδίκη της προκλητικής του ενέργειας να προβεί σε μήνυση, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου, σε βάρος του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για τα όσα αποκάλυψε σχετικά με τη δραστηριότητά του. Δραστηριότητα που δε συνάδει με αυτήν του εκπαιδευτικού.

Να επαναλάβουμε βέβαια ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Μακρυπούλιας προκαλεί. Με σειρά κειμένων του δημοσίως υπεραμύνεται των νεοναζιστικών απόψεων. Σε κείμενό του υπό τον τίτλο «Τι να κάνουμε», δήλωνε περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής, ενώ φανερά εξέφραζε αντισιωνιστικές απόψεις. «Πρέπει» - έγραφε - «ως γονείς, να παλαίψουμε για τη διατήρηση της Φυλετικής καθαρότητας. Ο Εθνικοσοσιαλισμός, η Πίστη στη Φυλή και στη Βούληση του Φυλετικού ζωτικού χώρου, η Πίστη που ανοίγει τα νοερά φτερά του ανθρώπου, είναι ό,τι το ανώτερο σε σχέση ειδικά με τους ερασιτεχνικούς ακροβατισμούς του Καρλ Μαρξ, και του λανθάνοντος εβραϊκού πνεύματος που κυβέρνησε την Ευρώπη του διαφωτισμού μέσα από γνωστούς γερμανοεβραίους, πολωνοεβραίους, γαλλοεβραίους κ.λπ. “φιλοσόφους”. Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές, είναι Πίστη ότι κατέχουμε την οδό προς ένα αύριο σε ένα κόσμο που τόσο προσεκτικά ετοιμάσθηκε από τους προπάτορες και ρίχθηκε στη λήθη από τους πρόσκαιρους εξουσιαστές αυτού του κόσμου.»



Σειρά δημοσιευμάτων…
Η μήνυση Μακρυπούλια, αλλά και το αίτημα αναβολής της δίκης που κατέθεσε ελλείψει μαρτύρων του, αν και αυτός είχε ζητήσει η διαδικασία να έχει το χαρακτήρα του αυτοφώρου, προκάλεσε χθες ειρωνικούς μύδρους από δεκάδες έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου. Στο σύνολό της η πρακτική Μακρυπούλια χαρακτηρίζεται προκλητική και καταδικαστέα.

Εδώ ας σημειωθεί ότι έγκυρες πληροφορίες, χθες, έλεγαν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ζήτησε επίσημη ενημέρωση επί του θέματος, πρόκειται δε να εξετάσει τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε διοικητικό επίπεδο, ακόμα και να ζητήσει τον ποινικό τους έλεγχο. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, ζήτησε το πόρισμα προηγούμενης σε βάρος του γυμνασιάρχη ΕΔΕ, προκειμένου να ελέγξει τη νομιμότητα της πραγματοποίησής της, καθώς και την ορθότητα των συμπερασμάτων της.

 

Βγήκαν τα τέρατα παγανιά…

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ
 
Απίστευτο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας από τη Μυτιλήνη μηνύθηκε από ένα γυμνασιάρχη που δηλώνει Χρυσαυγίτης, επειδή το έγραψε. Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα του μηνυτή εναντίον των εξεγερθέντων του Πολυτεχνείου.

Κάπως έτσι, ο δημοσιογράφος βρέθηκε να οδηγείται στην αστυνομία, όπου του πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και φωτογραφίες σα να ήταν… έμπορος ναρκωτικών. Και φυσικά, ο γυμνασιάρχης στη θέση του.

Σκοτεινοί καιροί, αλλά εδώ είναι που δεν πρέπει να λυγίσουμε.

Η δημοσιογραφική πένα, το δημοσιογραφικό μικρόφωνο, πρέπει να είναι φάρος ελπίδας σε μία κοινωνία που βυθίζεται ξανά στο Μεσαίωνα.

Η οικονομική κρίση σκοτείνιασε τα πάντα, επιτρέποντας στα φαντάσματα του παρελθόντος να βγουν από τις σκιές και να επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος, εκμεταλλευόμενα το φόβο και την οργή των πολιτών.

Στο ημίφως της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, επιχειρούν να παρουσιάσουν το άσπρο μαύρο και να προωθήσουν τις φασιστικές αντιλήψεις τους ως νέες και επαναστατικές απέναντι στο διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας και της χρεωκοπημένες πολιτικές ηγεσίες.

Είναι προφανές πως όλοι όσοι πάνε απέναντι στο ρεύμα, κινδυνεύουν με διώξεις, απειλές και τρομοκράτηση.

Και αυτό ίσως να είναι μόνο η αρχή. Είναι όμως υποχρέωση του δημοσιογραφικού κόσμου να αντέξει.

Δε θα είναι όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα υπάρξουν - όπως πάντα υπήρξαν διαχρονικά στην ιστορία - και αυτοί που θα συμμαχήσουν με τις διαφθαρμένες εξουσίες ή τα σκοτεινά τέρατα της ιστορίας που παίρνουν ξανά σήμερα σάρκα και οστά.

Υπάρχουν και αυτοί που θα «δραπετεύσουν» ασχολούμενοι με τα κουτσομπολιά, τους «επώνυμους» και την κλειδαρότρυπα.

Οι υπόλοιποι, όμως, θα μείνουν για να αγωνιστούν. Ο Στρατής, ο Μάκης και άλλοι πολλοί, θα συνεχίσουν ακόμα και όταν όλα θα φαίνονται πως είναι εναντίον τους. Όταν τα τέρατα θα θεριεύουν και θα φτύνουν «φωτιά». Όχι επειδή δε θα φοβούνται μήπως καούν, αλλά επειδή υπερνικώντας το φόβο τους, θα μείνουν σε αυτό που τάχθηκαν να υπηρετούν. Ανεξαρτήτως κόστους…

(Άρθρο από το www.patranews.gr/.)

 

 

Ωραίο μάθημα!

Γράφει ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΜΠΑΝΗΣ

Υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας είναι να επιληφθεί του θέματος που αφορά τη χρυσαυγίτικη προπαγανδιστική δράση του γυμνασιάρχη της Λέσβου. Η κατάταξη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην κατηγορία του ψεύδους είναι - κατά μια έννοια - το λιγότερο που έκανε. Αυτός ο κύριος, εν ενεργεία εκπαιδευτικός, δημοσίευσε άρθρα τού Γιόζεφ Γκέμπελς και του Ρούντολφ Ες. Υπερηφανευόταν για τα εθνικοσοσιαλιστικά του «πιστεύω».

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπέβαλε και μήνυση στο δημοσιογράφο που τον ξεσκέπασε.

Τα παιδιά χρειάζονται προστασία από τέτοια «μαθήματα».

(Από την εφημερίδα «Έθνος».)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey