Διαλέγοντας σωστά γυαλιά για το παιδί σας

Απαιτείται έλεγχος από την Α΄ Δημοτικού

15/11/2013 - 19:15

Απαραίτητος κρίνεται ο οφθαλμολογικός έλεγχος των μαθητών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί η ανάγκη χρήσης γυαλιών οράσεως.

Απαραίτητος κρίνεται ο οφθαλμολογικός έλεγχος των μαθητών κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί η ανάγκη χρήσης γυαλιών οράσεως.

Το σημαντικότερο όλων είναι η άριστη εφαρμογή του σκελετού στο πρόσωπο. Τα σημεία επαφής του θα πρέπει να είναι μόνον η μύτη και τα αυτιά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφάπτεται στους κροτάφους ή να ακουμπά στις παρειές. Αν πρόκειται για μεταλλικό σκελετό, υπάρχει πιθανότητα οξείδωσής του κατά τη χρήση (ιδρώτας, νερό), με συνέπεια την εμφάνιση δερματίτιδας εξ επαφής. Σε αυτή την περίπτωση επιβάλλεται η επίσκεψη στον εξειδικευμένο οπτικό, προκειμένου να διαφοροποιήσει την εφαρμογή του.

Ένας κοκκάλινος σκελετός, παρότι είναι περισσότερο εμφανής και δυσκολότερα επιλέγεται, πλεονεκτεί για τη μεγαλύτερη ανθεκτικότητά του και για την καλύτερη συγκράτηση των οφθαλμικών φακών. Μη λησμονάμε ότι τα παιδικά γυαλιά καταπονούνται, ιδιαίτερα δε όταν απαιτείται η χρήση τους σε εξωσχολικές δραστηριότητες (sports κτλ).

Η νέα γενιά υλικών έρχεται να δώσει λύση στα παραπάνω: σκελετοί από καουτσούκ. Ευλύγιστοι, ελαφρύτεροι, παραμορφώνονται και… επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση!

Ο σκελετός οφείλει να κάνει στο παιδί σας τώρα… όχι του χρόνου. Όταν το παιδί θα έχει μεγαλώσει, πιθανότατα να χρειαστεί καινούρια συνταγή και καινούριο σκελετό.

Σωστή θέση του γυαλιού οράσεως είναι εκείνη όπου ο σκελετός πλαισιώνει αρμονικά το πρόσωπο, επιτρέποντας την ευχερή όραση προς κάθε κατεύθυνση. Συχνά, όταν τα γυαλιά γλιστρούν, ο σκοπός τους χάνεται: δεν είναι επικεντρωμένα, δε δίνουν σωστή όραση, δυσχεραίνουν τη χρήση τους. Αποτέλεσμα; Η απόρριψή τους!

Η επιλογή των φακών είναι μονόδρομος: οργανικοί φακοί. Είτε πρόκειται για απλούς (ευρείας χρήσης), είτε για polycarbonate (ανθεκτικότεροι στις χαράξεις), απαιτείται να φέρουν αντιανακλαστικές επιστρώσεις (antireflex), που παρέχουν την ευκρινέστερη, τη διαυγέστερη όραση.

Όταν πρόκειται για τα πρώτα γυαλιά, τότε είναι απαραίτητο οι γονείς να αφιερώσουν αρκετό χρόνο στο κατάστημα οπτικών, προκειμένου να λύσουν όλες τις απορίες τους.

Πηγή: View υγεία

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey