ΣΥΡΙΖΑ

H ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους μνημονιακούς

14/11/2013 - 17:50

Χτες το πρωί συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής η Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρό της, κ. Henri Malosse, με θέμα ημερήσιας διάταξης:«Η ανεργία των νέων».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στις ακολουθούμενες πολιτικές που εκτόξευσαν την ανεργία των νέων στη χώρα μας και ευτέλισαν τους όρους εργασίας με μισθούς πείνας (η καταβολή των οποίων συχνότατα καθυστερεί), με ελαστικοποίηση των ωραρίων, με εργαζόμενους χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ένσημα που καταδικάζονται σε μια μάταιη περιπλάνηση σε μια διαλυμένη αγορά εργασίας. Στο στόχαστρο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν τα προγράμματα μαθητείας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των νέων μας επιστημόνων.

Ειδικότερα, ο βουλευτής ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελή, που συμμετείχε στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Τη σχέση μνημονίου και αλματώδους αύξησης της ανεργίας ως και το κόστος αυτής που για την Ελλάδα είναι 3.28% του ΑΕΠ.
  • Τη μεγάλη και καταστροφική αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα στο 63% και το κύμα μετανάστευσης πτυχιούχων για ανεύρεση εργασίας.
  • Τις ψυχολογικές επιπτώσεις και τις κοινωνικές προεκτάσεις της ανεργίας των νέων, που έχουν οδηγήσει σε αύξηση της κατάχρησης ουσιών, αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, εκδήλωση ψυχικών παθήσεων - κύρια κατάθλιψη - και τελικά καθυστέρηση στο να σχεδιάσει και να ξεκινήσει ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του.

Σχολιάζοντας της εργασίες της συνεδρίασης, ο Γιάννης Ζερδελής δήλωσε: «Η ανεργία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από τους θιασώτες των μνημονίων που έχουν εξαθλιώσει το λαό μας, από εκείνους που χρησιμοποιούν την ανεργία που οι ίδιοι δημιουργούν ως όχημα για να συμπιέζουν ολοένα προς τα κάτω τους μισθούς, για να συρρικνώσουν οποιαδήποτε κατάκτηση του εργατικού κινήματος και να κρατούν όμηρους τους ανέργους σε μια προσπάθεια παλαιοκομματικού τύπου να συντηρούν πελατειακά δίκτυα. Μόνη λύση είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών, η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey