Οι εκδόσεις «Αιολίδα» παρουσιάζουν το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούρη στην Αθήνα

Η Νεφερτίτη… στην πρωτεύουσα

04/10/2013 - 21:14

Το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούρη «Νεφερτίτη. Στα ίχνη ενός μύθου» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Αιολίδα» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Αθήνας.

Το βιβλίο της Αναστασίας Κατσούρη «Νεφερτίτη. Στα ίχνη ενός μύθου» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Αιολίδα» την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Αθήνας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, μυστικά αιώνων έρχονται τυχαία στην επιφάνεια, ταράζοντας συθέμελα τη ζωή πολλών ανθρώπων. Κάτι πολύ σημαντικό αναγράφεται σε μία στέλλε της 18ης φαραωνικής δυναστείας, που κινητοποιεί τα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Καΐρου να επιδοθούν σε έναν ακατάπαυστο αγώνα δρόμου με παράνομα κυκλώματα για την ανακάλυψη της αλήθειας.

Σκοτεινά μυστικά, παράνομα πάθη τού Ακενατών και της ωραίας του βασίλισσας, Νεφερτίτης, παρασύρουν την αρχαιολόγο Ιρένα και τον απόστρατο αξιωματικό Νίκολας, σε μια φρενίτιδα εξελίξεων που ξεφεύγουν από τον έλεγχό τους, ενώ ανθρώπινες ζωές γύρω τους χάνονται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, παρασύροντάς τους στην καταστροφή…

Το βιβλίο είχε παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι στο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, από τον τέως σύμβουλο Φιλολόγων και τέως προϊστάμενο Επιστημονικής Καθοδήγησης, Ηλία Παπαγεωργίου, καθώς και από το βουλευτή Λέσβου, γιατρό παθολόγο Γιάννη Ζερδελή, αλλά και την αδελφή της συγγραφέως, αρθρογράφο Ειρήνη Κατσούρη - Μαρμαρινού, οι οποίοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τις συγγραφικές ικανότητες της Αναστασίας Κατσούρη και για τον τρόπο που αποδίδει τον αρχαίο και σημερινό αιγυπτιακό πολιτισμό.

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Νεφερτίτη» στην Αθήνα, θα μιλήσουν η φιλόλογος Ανδρονίκη Χρυσάφη, ο δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος της ΟΛΣΑ, Νεκτάριος Βακάλης, ο συγγραφέας Απόστολος Γονιδέλλης και η ίδια η συγγραφέας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η καθηγήτρια Γερμανικών και μεταφράστρια Βασιλική Καμπά.

Σημειώνεται πως το βιβλιοπωλείο «Ιανός» βρίσκεται στην οδό Σταδίου 24.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey