Από τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, στα «βούλωσ’ το» στο Δημοτικό Συμβούλιο

«Τάγματα εφόδου» στη Λέσβο!

25/09/2013 - 14:53

Πάει ένας χρόνος από τότε που στις σελίδες τού «Ε» δημοσιεύθηκε η είδηση του ξυλοδαρμού μέσα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, 23χρονου μετανάστη από το Πακιστάν. «Το αυγό του φιδιού» επωαζόταν ακόμα. Τα «τάγματα εφόδου» της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους. Ένα χρόνο μετά, όχι μόνο εμφανίστηκαν, αλλά και δημοσιοποιούν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους, περήφανοι για τα καμώματά τους.

Πάει ένας χρόνος από τότε που στις σελίδες τού «Ε» δημοσιεύθηκε η είδηση του ξυλοδαρμού μέσα στο πάρκο της Αγίας Ειρήνης, 23χρονου μετανάστη από το Πακιστάν. Είχε προηγηθεί άλλη μια καταγγελία για τον ξυλοδαρμό μέσα στην οδό Ερμού ακόμη ενός μετανάστη. Ιδιαίτερα η καταγγελία του 23χρονου Πακιστανού Μοχάμεντ Σαχέντ, αν και ήταν επώνυμη, δεν απασχόλησε στο παραμικρό τις διωκτικές αρχές. «Το αυγό του φιδιού» επωαζόταν ακόμα. Τα «τάγματα εφόδου» της νεοναζιστικής οργάνωσης δεν είχαν ακόμα κάνει την εμφάνισή τους. Ένα χρόνο μετά, όχι μόνο εμφανίστηκαν, αλλά και δημοσιοποιούν οι ίδιοι τις φωτογραφίες τους, περήφανοι για τα καμώματά τους.

Στις 31 του περσινού Ιουλίου, ο 23χρονος Πακιστανός Μοχάμεντ Σαχέντ στεκόταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών, μιλώντας από καρτοτηλέφωνο με τους γονείς του στο Πακιστάν. Ξαφνικά, όπως κατήγγειλε, τέσσερα με πέντε μηχανάκια σταμάτησαν και οι επιβαίνοντες σε αυτά, περίπου οκτώ με δέκα άτομα συνολικά, έπεσαν πάνω του και άρχισαν να τον χτυπούν, ιδιαίτερα στα χέρια και τα πόδια, ενώ του έσκισαν την μπλούζα. Όπως ο Σαχέντ είχε δηλώσει στο «Ε», οι νεαροί φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν κοντοκουρεμένα ή ξυρισμένα κεφάλια. Ο νεαρός Πακιστανός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί κυρίως στην κνήμη, αλλά και ελαφρύτερα σε άλλα σημεία του σώματός του. Του τοποθετήθηκε ορός, αλλά ο ίδιος αργότερα υπέγραψε και έφυγε από το Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που είχαν δημοσιευτεί στο «Ε» χωρίς κανένας ποτέ να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μας, ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, που κατέγραψε το γεγονός, ενώ στελέχη της επισκέφθηκαν το Σαχέντ όσο βρισκόταν στο Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες… τον ρώτησαν αν θέλει να υποβάλει μήνυση!

Το χρυσαυγίτικο «τάγμα εφόδου» στη Θερμή. Με φόρμες παραλλαγής, μαύρες μπλούζες, αρβύλες

«Το πόσο βέβαια η άσκηση ρατσιστικής βίας όπως η συγκεκριμένη, αποτελεί αδίκημα που διώκεται κατόπιν εγκλήσεως, είναι ένα ερώτημα», γράφαμε στο «Ε» της 1ης Αυγούστου 2012. Και συνεχίζαμε: «Όπως και ερώτημα είναι το αν και σε ποια γλώσσα ο Πακιστανός ενημερώθηκε για το δικαίωμα της κατάθεσης μήνυσης, η οποία κατάθεση ας σημειωθεί ότι κοστίζει και κάποια ευρώ! Ερώτημα παραμένει και το εάν η Αστυνομία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με αδικήματα κατόπιν εγκλήσεως. Γιατί φανερό είναι ότι η μη ενασχόλησή της με τα όσα παράνομα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης από Έλληνες κάθε φυλής και μετανάστες, ίσως δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.»

Από τότε οι επιθέσεις κατά μεταναστών συνεχίστηκαν. Λίγοι «τόλμησαν» να καταγγείλουν τις επιθέσεις, ακόμα λιγότεροι έφθασαν μέχρι την Αστυνομία. Στο σύνολό τους δεν αποτέλεσαν ποτέ αντικείμενο προδικαστικής έρευνας. Οπότε και οι πρωταγωνιστές των επιθέσεων αποθρασύνθηκαν.


Από τη συνάντηση του βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλου με το γραμματέα Λέσβου της «Χρυσής Αυγής», Βαρθολομαίο Τριανταφυλλίδη. Ο ένας παραδίδει στον άλλον το φάκελο πάνω στον οποίο γράφει: «Τ.Ο. ΛΕΣΒΟΥ. ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΠΡΟΟΔΟΥ»

Συνέχεια…
Οι οργανωμένες δημόσιες εμφανίσεις του «τάγματος εφόδου» της Τοπικής Οργάνωσης Λέσβου της «Χρυσής Αυγής» άρχισαν μετά τις αρχές του περασμένου Αυγούστου και ακολούθησαν την αναδιοργάνωση της Τ.Ο Λέσβου, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε το νησί και ο Σερραίος βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», δημοσιευμένη στον τοπικό ιστοχώρο της οργάνωσης, «στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης της Τ.Ο. Λέσβου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του βουλευτή κ. Αρτέμη Ματθαιόπουλου με τον τοπικό μας γραμματέα κ. Βαρθολομαίο Τριανταφυλλίδη, όπως επίσης και με κάποια από τα υπόλοιπα μέλη. Στα πλαίσια της συνάντησης, συζητήθηκε η αναδιοργάνωση της Τ.Ο. Λέσβου, η συνέχιση και αύξηση των κοινωνικών μας δράσεων και ο περαιτέρω προγραμματισμός των κινήσεων.».

Σε τι συνίστανται οι δράσεις αυτές; Σε δημόσιες εμφανίσεις με τις γνωστές παραστρατιωτικές στολές, τις φόρμες παραλλαγής στις αποχρώσεις τού γκρι, τις μαύρες μπλούζες και τις αρβύλες. Και πάντα με τους γνωστούς λοστούς στην άκρη των οποίων υπάρχει η ελληνική σημαία. Οι ίδιοι αποκαλούν την ιδιαίτερη αυτή ομάδα, Ομάδα Δράσης. Στον ιστοχώρο τους στις 31 Αυγούστου, δημοσιεύουν: «Χτες Πέμπτη 29/8 ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην Λέσβο, Βαρθολομαίος Τριανταφυλλίδης, συνοδευόμενος από τμήμα της Ομάδας Δράσης βρέθηκε ... (κ.λπ.).»

Ο Πακιστανός που πριν ένα χρόνο ξυλοκοπήθηκε άσχημα στην Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών από κοντοκουρεμένους νεαρούς με μαύρες μπλούζες. Η Αστυνομία τον ρώτησε… αν θέλει να υποβάλει μήνυση!

«Ομάδα Δράσης», λοιπόν, η επίσημη ονομασία του «τάγματος εφόδου» στη Μυτιλήνη. Η οποία συναντιέται στο πάρκινγκ της Παναγιούδας και από εκεί πραγματοποιεί περιοδείες στα γύρω χωριά, ξεσηκώνοντας τον κόσμο εναντίον της λειτουργίας Κέντρου Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών στο πρώην στρατόπεδο του 296 Τ.Ε. στη Μόρια. Η ίδια «Ομάδα Δράσης» εμφανίστηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης φωνάζοντας «βούλωσ’ το» στο δημοτικό σύμβουλο της Αριστεράς Γιώργο Πάλλη, όταν πήρε το λόγο.

Εδώ και μια εβδομάδα, από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι του Πειραιά, το «τάγμα εφόδου» της Μυτιλήνης τηρεί «σιγή ασυρμάτου». Οι δημόσιες εμφανίσεις σταμάτησαν, οι αναρτήσεις στον ιστοχώρο περιορίστηκαν σε πολιτικά κείμενα κι όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε χθες, «περιμένουν». Τι άραγε;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey