Η τήρηση του γράμματος του Νόμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου… καταργεί το ποδόσφαιρο!

Ακατάλληλα όλα τα γήπεδα της Λέσβου;

20/09/2013 - 14:15

Βάσει του νόμου που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι, όλα τα γήπεδα του νησιού, πλην του Εθνικού Σταδίου, του γνωστού «Ταρλά», και του γηπέδου της Καλλονής, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα!

Βάσει του νόμου που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι, όλα τα γήπεδα του νησιού, πλην του Εθνικού Σταδίου, του γνωστού «Ταρλά», και του γηπέδου της Καλλονής, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα! Και τα 26 γήπεδα του νησιού κρίθηκαν ακατάλληλα από την επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Γι’ αυτόν το λόγο η Ε.Π.Σ. Λέσβου ανέβαλε το Σαββατοκύριακο όλους τους προγραμματισμένους αγώνες (Α΄ Κατηγορία και πρεμιέρα τής Β΄ και Β1), ενώ το θέμα έφθασε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ώστε να βρεθεί λύση άμεσα!

Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, ο ιδιοκτήτης ή χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας (δηλαδή έχει κριθεί ακατάλληλη η εγκατάσταση) και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτήν αθλητικής εκδήλωσης, επιβαρύνεται με πρόστιμο 50.000 ευρώ, όπως επίσης και με φυλάκιση τριών μηνών. Οι ίδιες ποινές επιβάλλονται και στον πρόεδρο του αθλητικού σωματείου που σχετίζεται με την εκδήλωση. Την Τετάρτη το απόγευμα, ενημερώθηκε ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λέσβου, Σταύρος Ψαρρόπουλος, ότι ενδεχομένως θα ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, υπό ορισμένες προϋποθέσεις! Πλην όμως ο νόμος ισχύει.

Προϋποθέσεις…
Ο κ. Ψαρρόπουλος κατέθεσε στο Δ.Σ. τής Ε.Π.Σ. Λέσβου ότι αν φτιαχτούν ιατρεία στα γήπεδα (με εξεταστικό κρεβάτι, με φιάλες και μάσκες οξυγόνου και με κολλάρα σκληρά και μαλακά), αν μπουν κιγκλιδώματα ανάμεσα στους οπαδούς της γηπεδούχου και αυτούς της φιλοξενούμενης ομάδας και αν προσθέσουν πυροσβεστήρες, μόνο τότε θα ανασταλεί η εφαρμογή του νόμου. Σε περίπτωση δε που δεν υπάρχει ιατρείο στο γήπεδο, πρέπει απαραιτήτως να υπάρχει ασθενοφόρο, πράγμα το οποίο ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ. χαρακτήρισε αδύνατο. Σύμφωνα με προϋπολογισμό τής Ε.Π.Σ.Λ., χρειάζονται περίπου 40 με 50 χιλ. ευρώ (!) για να τακτοποιηθούν αυτά τα τρία ζητήματα και στα 26 γήπεδα της Λέσβου.

Για το γήπεδο των ΤΕΛ
«Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ΤΕΛ “Γεώργιος Σκούφος” δόθηκαν με συμφωνία του νομικού προσώπου του Δήμου Λέσβου στην ΑΕΛ Καλλονής, η οποία έριξε αρκετά χρήματα και διαμόρφωσε ένα πολύ ωραίο γήπεδο. Στο συμφωνητικό της παραχώρησης υπάρχει και παράγραφος κατά την οποία επιτρέπει σε δυο ερασιτεχνικά σωματεία να δίνουν αγώνες στο εν λόγω γήπεδο. Σήμερα δε δίνεται κανένας αγώνας. Παρά το γεγονός ότι το νομικό πρόσωπο έδωσε δικαίωμα παραχώρησης του γηπέδου στον Αιολικό, δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί, διότι αφαιρέθηκαν πονηρά οι πάγκοι και τα αποδυτήρια, από δύο, ενώθηκαν και έγιναν ένα, ώστε να μην πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή αγώνα. Κανείς δε θέλει να βγει η ΑΕΛΚ από το γήπεδο. Το έχει ανάγκη! Αλλά πρέπει να δει το θέμα λίγο πιο φιλικά. Χωρούσε και ο Αιολικός να δίνει ένα παιχνίδι εκεί», υποστήριξε ο κ. Ψαρρόπουλος κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.



Ή σταματούν οι αγώνες ή σταματούν οι περιορισμοί
Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Κώστας Αστυρακάκης, αναφερόμενος στο πρόβλημα της καταλληλότητας των γηπέδων κατήγγειλε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη σκληρή εφαρμογή του νόμου. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, ο κ. Αστυρακάκης τόνισε: «Ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα ζητήματα. Δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε όλα τα γήπεδα με βάση τον ισχύοντα νόμο. Μετά το Δεκέμβρη θα έχουμε πρόβλημα. Ή θα πρέπει να σταματήσουν οι αγώνες, ή θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτήν τη νομοθεσία.»

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Λέσβου πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποκτήσουν τα γήπεδα των Λουτρών και της Μόριας συνθετικό χόρτο. Συγκεκριμένα είπε: «Και τα δύο γήπεδα είναι σε καλή κατάσταση, αλλά τους λείπει το χόρτο. Με δυο - τρία συμμαζέματα, θα έχουμε δυο γήπεδα που πληρούν τις προϋποθέσεις και μπορούν να φιλοξενήσουν αρκετά σωματεία.»

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διαμόρφωση των γηπέδων
Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε ομόφωνα, αν οι δαπάνες δεν υπερβαίνουν τα 50.000 ευρώ, να δοθούν άμεσα λεφτά από τη ΣΑΤΑ ώστε να «συμμαζευτούν» τα γήπεδα. «Με το ποδόσφαιρο στο νησί ασχολούνται πάνω από 3.000 αθλητές και διοργανώνονται πάνω από 2.500 αγώνες κάθε χρόνο. Πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Φανταστείτε τι συνέπειες θα υπήρχαν αν στερούσαμε τον αθλητισμό από τα παιδιά», είπε ο κ. Ψαρρόπουλος, ενώ η άποψή του έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη θετική απόφαση του Δ.Σ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey