Πεζοπορία με τον «Ορειάς»

Στη Λημνιά Παναγιά την Κακαβιώτισσα της Μύρινας

26/07/2013 - 19:31

Στο σημερινό τεύχος θα σας προτείνουμε μια διαδρομή στη Λήμνο. Μια εναλλακτική περιπατητική διαδρομή για όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Σας προτρέπουμε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις μαγευτικές παραλίες που προσφέρει το νησί και περπατώντας να ανακαλύψετε τα μυστικά που κρύβουν τα βουνά της Λήμνου.

Στο σημερινό τεύχος θα σας προτείνουμε μια διαδρομή στη Λήμνο. Μια εναλλακτική περιπατητική διαδρομή για όσους επιλέξουν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, το πανέμορφο νησί της Λήμνου. Σας προτρέπουμε να κάνετε ένα διάλειμμα από τις μαγευτικές παραλίες που προσφέρει το νησί και περπατώντας να ανακαλύψετε τα μυστικά που κρύβουν τα βουνά της Λήμνου. Η φύση θα σας εκπλήξει ευχάριστα σε ένα τοπίο διαφορετικό από τη Λέσβο.

Θα ακολουθήσουμε μια διαδρομή κοντά στη Μύρινα, που θα μας οδηγήσει στην Παναγιά Κακαβιώτισσα, ένα ξωκλήσι που βρίσκεται μέσα σε ένα βράχο. Συγκεκριμένα, η διαδρομή βρίσκεται στο βουνό Κάκαβος από όπου πήρε την ονομασία του το ξωκλήσι, το οποίο φημολογείται ότι υπάρχει από το 1300.

Παίρνοντας τον περιφερειακό δρόμο από τη Μύρινα, σε μια απόσταση περίπου 800 μέτρων μετά τη διασταύρωση για το χωριό Θάνος, στα δεξιά μας θα βρούμε ένα χωματόδρομο. Ακολουθούμε το χωματόδρομο και σε δυο χιλιόμετρα θα δούμε την είσοδο του μονοπατιού.

Περπατώντας στο πέτρινο μονοπάτι, μέσα σε ένα τοπίο άγριας ομορφιάς, περνώντας μέσα από βράχους και θαυμάζοντας την πανοραμική θέα, αξίζει να κάνουμε μια στάση στο πέτρινο πηγάδι που θα βρούμε για να ξεδιψάσουμε με το δροσερό νερό του.

Έχοντας περπατήσει περίπου 30 λεπτά στο μονοπάτι, θα μείνουμε έκπληκτοι αντικρίζοντας στα ψηλά το βράχο μέσα από τον οποίο προβάλει το ξωκλήσι. Ανεβαίνοντας τα πέτρινα σκαλοπάτια σε λίγο θα βρεθούμε μέσα στο βράχο και στο άσκεπο ξωκλήσι. Η γαλήνη και η ηρεμία που κυριαρχούν, θα μας αποζημιώσουν και θα μας εκπλήξουν ευχάριστα.

Επιστρέφουμε από την ίδια διαδρομή.

Συνολική διάρκεια περίπου 2 ώρες.

*Φωτό: Νίκος Αθανάσης

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey