Ο τηλεοπτικός Ιμπραήμ Πασάς από το «Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή», μαγεμένος από τις ομορφιές του νησιού

Ο Okan Yalabik στη Λέσβο

26/07/2013 - 19:26 Ενημερώθηκε 16/03/2024 - 20:20

Τη Λέσβο επέλεξε για τις θερινές του διακοπές ο ΟkanYalabik, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «View», δήλωσε μαγεμένος από το νησί, την παρθενική του ομορφιά, την πλούσια ιστορία του και το φιλόξενο κόσμο. Γνωστός σε όλους ως Ιμπραήμ Πασάς μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», έμεινε για αρκετές ημέρες στη Λέσβο.

Τη Λέσβο επέλεξε για τις θερινές του διακοπές ο ΟkanYalabik, ο οποίος σε συνέντευξή του στο «View», δήλωσε μαγεμένος από το νησί, την παρθενική του ομορφιά, την πλούσια ιστορία του και το φιλόξενο κόσμο. Γνωστός σε όλους ως Ιμπραήμ Πασάς μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής», έμεινε για αρκετές ημέρες στη Λέσβο, εξερευνώντας την μαζί με τους γονείς του, μετά από προτάσεις που του έγιναν από τον υπεύθυνο του γραφείου «Mytilene tours», Άρη Λαζαρή.

Ο Οkan Yalabik, γεννημένος στις 13 Δεκεμβρίου του 1973, αποφάσισε να γίνει ηθοποιός κατά τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής του. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, στο Κρατικό Ωδείο και στο Τμήμα Τεχνών.

Η φήμη του ξεπέρασε τα όρια της Τουρκίας μέσα από τη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» που προβάλλεται σε 42 αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα ο ρόλος του Ιμπραήμ, του χάρισε το 2011 το βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

Ξεκινώντας την συνέντευξη, θα ήθελα να μας πείτε ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε τη Λέσβο ως τουριστικό προορισμό και ποιες οι εντυπώσεις σας;

«Για να είμαι ειλικρινής, είχα πάει εκδρομή μαζί με τους γονείς μου στο Αϊβαλί και αποφασίσαμε να έρθουμε στη Λέσβο, μια που είναι ακριβώς δίπλα, επιμηκύνοντας, έτσι τις θερινές μας διακοπές.

Η αλήθεια είναι πως όλοι μας μαγευτήκαμε από την παρθενική της ομορφιά, την πλούσια ιστορία της, το φιλόξενο κόσμο και θεωρήσαμε σκόπιμο να μείνουμε ακόμη περισσότερες ημέρες από όσες είχαμε προγραμματίσει για να την εξερευνήσουμε.»

 

Αναμφισβήτητα, η σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής» έχει καθηλώσει χιλιάδες Ελλήνων τηλεθεατών. Πώς αισθάνεστε που είστε τόσο διάσημος στην Ελλάδα, καθώς και για το γεγονός ότι είχατε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία σειρά σαν και αυτή;

«Όπως και να ‘χει, είναι μεγάλη τιμή να είσαι διάσημος στη χώρα σου και στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτά που αισθάνομαι για τον κόσμο που με αναγνωρίζει και με αγκαλιάζει με αγάπη.

Μπήκα σε αυτό το σίριαλ αγαπώντας αυτό και την ιστορία του. Για μένα, ο ρόλος του Πάργαλη δεν ήταν τόσο σημαντικός όσο ήταν η σκηνοθεσία, το σύνολο των ηθοποιών καθώς και όλων όσοι συνέβαλαν γι’ αυτή την επιτυχία, γιατί όλοι τους ήταν αναμφισβήτητα άριστοι επαγγελματίες.

Ο Πάργαλης είναι ένας χαρακτήρας που προκαλεί ενδιαφέρον και εξάπτει την περιέργεια. Γι’ αυτό και προσπάθησα να τον αποδώσω με αγάπη. Ο Ιμπραήμ Πασάς ήταν κάποτε ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο, όμως το κυνήγι της εξουσίας, όπως αποδείχθηκε, δεν είχε θετικά αποτελέσματα.»

 

Γιατί πιστεύετε πως υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτή τη σειρά;

«Το σενάριο είναι δυνατό, όπως και η συνεργασία με τους συναδέλφους, ενώ είναι εξαιρετική και η παραγωγή. Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” να γνωρίσει σημαντική επιτυχία όπου προβλήθηκε και συγκεκριμένα σε 42 χώρες.

Θεωρώ ότι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών καθώς δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους να μάθουν την αληθινή ιστορία μέσα από την οθόνη.»

 

Η ερμηνεία σας αυτή, σας χάρισε το 2011 το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

«Η αλήθεια είναι πως για μένα ήταν κάτι που δεν το περίμενα, κάτι το απροσδόκητο. Όμως είναι φυσικό να ένοιωσα μεγάλη χαρά, όπως θα ένοιωθε κάθε ηθοποιός στη θέση μου.»

 

Οι Έλληνες τηλεθεατές έχουν μεγάλη περιέργεια να μάθουν την κατάληξη της σειράς. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’ αυτήν;

«Όχι, δεν μπορώ να σας πω κάτι, θέλω να συνεχίσουν να το παρακολουθούν με την ίδια περιέργεια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι η κατάληξη της σειράς βασίζεται στην ιστορία.»

 

Η αγάπη σας με τη «Χατιτζέ» έχει κάνει πολλές γυναίκες να σας ερωτευθούν.

«Η σχέση του Ιμπραήμ με τη Χατιτζέ είναι σημαντική. Αν και μεγάλωσε σε παλάτι, είναι τόσο ευαίσθητη που γίνεται και αφελής. Ο Πάργαλης είναι σίγουρα ένας ρομαντικός άνθρωπος. Αλλά συνάμα και σκληρός.»

 

Ο ρόλος του Ιμπραήμ σάς άνοιξε ακόμη περισσότερες πόρτες στο καλλιτεχνικό στερέωμα; Υπάρχουν κάποιες προτάσεις αυτό τον καιρό;

«Σίγουρα ο ρόλος αυτός ήταν αναμφισβήτητα το διαβατήριο για ακόμη περισσότερες προτάσεις. Προς το παρόν περιμένω να τελειώσουν οι διακοπές μου, για να συζητήσω όλες αυτές τις προτάσεις και να καταλήξω κάπου, ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι θα με ενδιέφερε να παίξω και σε κάποια ελληνική σειρά.»

 

Σε πολλούς ηθοποιούς τίθεται το ερώτημα: «Θέατρο ή τηλεόραση». Εσείς τι θα απαντούσατε;

«Για μένα προσωπικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ θεάτρου και τηλεόρασης. Είναι ουσιαστικά το ίδιο πράγμα, καθώς ο ηθοποιός, και στις δύο περιπτώσεις, καλείται να ερμηνεύσει ένα συγκεκριμένο ρόλο. Οι διαφορές για μένα είναι καθαρά τεχνικής φύσεως.»

 

Ολοκληρώνοντας, υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μας πείτε;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο της Λέσβου, που αυτές τις μέρες που βρέθηκα εδώ, με αγκάλιασε και μου έδειξε το θαυμασμό του και την αγάπη του. Αυτό ήταν το κίνητρο για να μείνω ακόμη περισσότερο καιρό στο νησί, αλλά και για το ότι θα το επιλέξω ξανά για τις διακοπές μου.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey