Από Χατζηδιαμαντή, Γιαρμαδούρο και Σπιλάνη

Ισχυρά πλήγματα στο σχέδιο εξυγίανσης της ΝΕΛ

25/07/2013 - 13:49

Τρία ισχυρά πλήγματα δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προσπάθεια της ΝΕΛ να εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσής της.

Τρία ισχυρά πλήγματα δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες η προσπάθεια της ΝΕΛ να εγκριθεί το σχέδιο εξυγίανσής της.

Ο δικηγόρος τής Sea Hawk και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, κατέθεσε στο Εφετείο Βορείου Αιγαίου τέσσερις ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις. Οι δύο προέρχονται από το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, και τον περιφερειακό σύμβουλο Βαγγέλη Γιαρμαδούρο, αμφότεροι οι οποίοι αναφέρονται στα αλλεπάλληλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Λήμνου από τα πλοία τής ΝΕΛ. Επίσης αναφέρουν πως πολύ συχνά η εταιρεία δρομολογεί άλλα πλοία από αυτά που έχουν πάρει τις άγονες γραμμές του νησιού.

Οι άλλες δύο ένορκες καταθέσεις προέρχονται από εργαζομένους, οι οποίοι αναφέρουν πως δε θεωρούν βιώσιμο το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας και ότι προτιμούν να οδηγηθεί η εταιρεία σε εκκαθάριση, ώστε να πάρουν άμεσα όσο περισσότερα μπορούν από τις δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Επίσης, ο κ. Γκιγκιλίνης κατέθεσε στο δικαστήριο έγγραφο του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Σπιλάνη, στο οποίο τονίζεται ότι η ΝΕΛ εξυπηρετεί πλημμελώς τις άγονες γραμμές που έχει αναλάβει. Επίσης αναφέρεται πως σε πολλές περιπτώσεις έχει κληθεί σε απολογία για τη μη τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεών της.

Παράλληλα, ο κ. Γκιγκιλίνης είχε ζητήσει με εξώδικα που απέστειλε στις Τράπεζες FBB, Εθνική και Πειραιώς, να δηλώσουν αν αποδέχονται το σχέδιο εξυγίανσης της ΝΕΛ. Αυτό το έπραξε σε μια προσπάθεια να δείξει πως τα όσα είχαν συμφωνηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι μεταξύ της ΝΕΛ και των πιστωτριών της τραπεζών, δεν ισχύουν πλέον.

Ωστόσο, το κύριο βάρος των ενεργειών του στόχο πέφτει στο να δείξει ότι το σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητά της, άρα και την αποπληρωμή των όσων έχουν να λαμβάνουν οι πελάτες του.

Στην περίπτωση που το σχέδιο εξυγίανσης γίνει δεκτό, ο κ. Γκιγκιλίνης ζήτησε οι πιστώτριες τράπεζες που θα πάρουν τα πλοία τής ΝΕΛ, να μην μπορούν να κάνουν χρήση του δικαιώματος αυτού πριν την παρέλευση τετραετίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey