Από ρέμα, δρόμος και τώρα… υπόνομος!

08/06/2013 - 00:25

Όσο ένα μεγάλο τμήμα της Μυτιλήνης και των προαστίων της, όπως η νότια πόλη, δεν αποκτά δίκτυα αποχέτευσης και σύνδεση με βιολογικό, τόσο ολόκληρες περιοχές θα πνίγονται στη δυσοσμία απ’ την ανεξέλεγκτη απόρριψη λυμάτων στους δρόμους. Αλλά και θα κινδυνεύουν, ειδικά το καλοκαίρι με την άνοδο της θερμοκρασίας, από μολύνσεις.

Όσο ένα μεγάλο τμήμα της Μυτιλήνης και των προαστίων της, όπως η νότια πόλη, δεν αποκτά δίκτυα αποχέτευσης και σύνδεση με βιολογικό, τόσο ολόκληρες περιοχές θα πνίγονται στη δυσοσμία απ’ την ανεξέλεγκτη απόρριψη λυμάτων στους δρόμους. Αλλά και θα κινδυνεύουν, ειδικά το καλοκαίρι με την άνοδο της θερμοκρασίας, από μολύνσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση μιας τέτοιας ζώνης, είναι η οδός Ευαγγελιστρίας, το πάλαι ποτέ ρέμα του Ακλειδιού με τα αηδόνια (!!!) που ύμνησε ο Θανάσης Παρασκευαΐδης - ο δρόμος που ξεκινά από τ’ Ακλειδιού και καταλήγει στον πύργο Γιαννέλλη και ο οποίος δεν έχει σταματήσει να «βρέχεται» από τα λύματα παρακείμενων νεόκτιστων κατοικιών.

Η ανάπτυξη της πόλης προς το νότιο τμήμα της και δη η οικιστική έκρηξη των προηγούμενων χρόνων, δε συνοδεύτηκε απ’ τις απαιτούμενες υποδομές σε δίκτυα αποχέτευσης.

Λύματα στην οδό Ευαγγελιστρίας. Η χολέρα... ακολουθεί!

Έτσι, διαδοχικά η μια περιοχή μετά τις άλλες, η Βαρειά, η Νεάπολη, το Κουμκό κ.ά., σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό βίωσαν έντονα το πρόβλημα της διάθεσης λυμάτων, αφού πάντα βρίσκονταν ορισμένοι ασυνείδητοι που επέλεγαν αντί να αδειάσουν τους βόθρους τους, να χύνουν το περιεχόμενό τους στο δρόμο. Πρόσφατο κρούσμα, αυτό που συμβαίνει στου Ακλειδιού, όπου συστηματικά, όπως κατήγγειλαν περίοικοι, λύματα τρέχουν στο δρόμο και φτάνουν έως τον πύργο Γιαννέλλη, για να οδεύσουν στη συνέχεια μέσω του αγωγού ομβρίων στη θάλασσα.

Μηνύσεις…
«Επειδή δεν έχει, παρά τις προσπάθειές μας, προχωρήσει το έργο του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης, αντιμετωπίζουμε πολλά τέτοια προβλήματα, που φυσικά δε λύνονται με τις συστάσεις που γίνονται απ’ την πλευρά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Σωτήρης Μαρινάτος, που δεν είχε ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη καταγγελία. Προσέθεσε, όμως, ότι πέρυσι σε έλεγχο που έγινε στην περιοχή, εντοπίστηκε παραβάτης που έριχνε αστικά λύματα στο δρόμο, στον οποίο έγινε σύσταση και συμμορφώθηκε δίχως να χρειαστεί η Επιχείρηση να προβεί σε μήνυση.

Τώρα, από βδομάδα ο κ. Μαρινάτος είπε ότι θα γίνουν και νέοι έλεγχοι και η ΔΕΥΑΛ θα επιληφθεί, αν χρειαστεί και με μηνύσεις, για να σταματήσει η ρίψη λυμάτων.

Ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρης Κυριακίδης, τόνισε πως πολύ συχνά στη συγκεκριμένη περιοχή έχει παρατηρηθεί στο δρόμο να πέφτουν και νερά τα οποία αντλούνται από υπόγεια, μεταφέροντας κι ό,τι βρεθεί στο μεταξύ, στη θάλασσα. Απ’ την υπηρεσία θα διενεργηθεί έλεγχος ώστε να εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος και να σταματήσει η ξεχωριστή διαδρομή να μοιάζει πολύ συχνά με ανοιχτό υπόνομο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey